Evenimentul Zilei > Social > Mai mulți bani pentru români. Voucherele de vacanță devin mai valoroase
Mai mulți bani pentru români. Voucherele de vacanță devin mai valoroase

Mai mulți bani pentru români. Voucherele de vacanță devin mai valoroase

Voucherele de vacanță își vor mări valoarea începând din 2021. De asemenea, bugetarii vor mai avea parte de un spor salarial.

Din luna ianuarie 2021, bugetarii primesc mai multe beneficii salariale, printre care și o serie nouă de vouchere de vacanță, care vor avea o valoare mai mare decât cea de până acum.

Începând cu luna ianuarie, intră în vigoare prevederile referitoare la voucherele de vacanță din Legea 165/2018, ceea ce înseamnă inclusiv majorarea consistentă a valorii acestora.

Atfel, valoarea voucherelor de vacanță ar trebui să ajungă, de la 1.450 de lei, cât e acum, la cel mult 13.380 de lei pe an, în condițiile în care se va calcula în funcție de salariul minim brut (șase salarii minime).

S-a extins valabilitatea lor

Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021. Guvernul a aprobat act normativ în acest sens, în şedinţa de vineri.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă, care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…), vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a declarat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, într-un comunicat de presă.

Valoarea voucherelor, majorată

Norma de hrană de va majora din 2021 potrivit legislației din prezent. Ea se va majora cel mai probabil, de la 346 de lei, cât este în 2020, la 372 de lei/ lună, așa cum stabilește Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Cine ajunge să se bucure, de fapt, de majorarea indemnizațiilor?

Președintele României, președintele, vicepreședinții, secretarii, chestorii Senatului și Camerei Deputaților, precum și senatorii și deputații, dar și prim-ministrul, miniștrii Guvernului, secretarii de stat, Avocatul poporului, președintele Academiei Române sau cel al Consiliului Legislativ sunt cei care beneficiază de indemnizațiile majorate.

Bugetarii primesc un sport salarial la munca suplimentară, munca de weekend și în zilele ce sunt libere legale, scrie RomaniaTV.