Evenimentul Zilei > International > Mai multe ambasade, vizate de dispozitive explozive. Cine este în spatele atacului
Mai multe ambasade, vizate de dispozitive explozive. Cine este în spatele atacului

Mai multe ambasade, vizate de dispozitive explozive. Cine este în spatele atacului

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit „pachete sângeroase” cu ochi de animale. Două maşini ale Ambasadei Italiei în Grecia au fost vizate de dispozitive explozive, iar autoritățile încearcă să afle cine este responsabil pentru atacuri.

Două maşini ale Ambasadei Italiei în Grecia au fost vizate de dispozitive explozive vineri dimineaţă devreme. Poliția a anunțat că unul dintre pachete a explodat. dar că nu au fost victime.

Un dispozitiv de fabricaţie artizanală a explodat în jurul orei 4.00 locale (2.00 GMT) şi a distrus unul dintre cele două vehicule în parcarea reşedinţei primului consilier al ambasadei, în suburbiile Atenei. Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a declarat la Roma că a fost „un atac probabil de origine anarhistă”.

Ea şi-a exprimat „preocuparea profundă”, dar şi „gândurile personale şi ale guvernului italian faţă de primul consilier al Ambasadei Italiei la Atena, Susanna Schlein”. „Urmăresc cu cea mai mare atenţie cazul, de asemenea prin intermediul ministrului de externe Antonio Tajani, care se duce astăzi la Atena” pentru a participa la o reuniune a responsabililor europeni ai Partidului Popular European (PPE), a declarat ea.

Și Atena „a condamnat ferm atacul”. „Astfel de acţiuni inacceptabile nu vor perturba în niciun caz relaţiile excelente şi legăturile de prietenie de lungă durată dintre Grecia şi partenerul şi aliatul ei Italia”, se arată într-un comunicat al Ministerului grec de Externe.

Pachete sângeroase la mai multe ambasade

Alte amenințări au avut loc la multe ambasade ale Ucrainei în străinătate. Membrii instituției au primit „pachete sângeroase” care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid.

Aceste pachete au ajuns la ambasadele Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, la consulatele generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi la consulatul din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

„Analizăm semnificaţia acestui mesaj”, a scris Nikolenko. Mai multe scrisori de amenințare au fost trimise la aceste ambasade din cauza ajutorului pe care l-au oferit Ucrainei. Nikolenko a mai anunţat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată.

Și ambasada Ucrainei în Kazahstan a primit o ameninţare cu bomba. Mai mult, instituțiile au fost murdărite cu fecale, potrivit Agerpress.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: