Evenimentul Zilei > Social > Mahmureala ar putea fi combătută cu o injecție. Noul studiu este considerat revoluționar
Mahmureala ar putea fi combătută cu o injecție. Noul studiu este considerat revoluționar

Mahmureala ar putea fi combătută cu o injecție. Noul studiu este considerat revoluționar

Injecțiile care ar putea vindeca mahmureala au fost dezvoltate de oameni de știință. Cercetătorii au descoperit că administrarea unui hormon numit FGF21 i-a ajutat pe șoareci să se trezească din beție. Substanța chimică, găsită în mod natural în ficat, trimite semnale creierului pentru a proteja împotriva efectelor nocive ale alcoolului.

Dr. Steven Kliewer, de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center, a spus că injecțiile „pot accelera dramatic recuperarea după intoxicație”. „Am descoperit că ficatul nu este implicat doar în metabolizarea alcoolului. De asemenea, trimite un semnal hormonal creierului pentru a proteja împotriva efectelor nocive ale intoxicației, inclusiv pierderea conștiinței și a coordonării”.

Efectele negative ale consumului de alcool

Alcoolismul este una dintre cele mai mari surse de boli din Marea Britanie. Consumul regulat de alcool poate provoca cancer, insuficiență hepatică, hipertensiune arterială, depresie și alte afecțiuni de sănătate mintală. NHS recomandă bărbaților și femeilor să nu bea mai mult de șase halbe de bere sau o sticlă și jumătate de vin pe săptămână.

Cel mai recent studiu, publicat în Cell Metabolism, a testat FGF21 pe șoareci pentru a vedea cum au fost reduse efectele alcoolului. Șoarecii cu niveluri naturale mai scăzute ale hormonului au avut nevoie de mai mult timp pentru a se recupera de la băutură.

Combaterea mahmurelii cu o injecție. Este nevoie și de alte studii

Coautorul studiului, Dr. David Mangelsdorf, a spus: „Studiile noastre dezvăluie cum creierul este locul principal de acțiune pentru efectele FGF21”. Cercetătorii au precizat că vor fi necesare și alte studii pentru a determina dacă activitatea anti-toxică a FGF21 se transpune și în cazul oamenilor, potrivit The Sun.