Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusă din magistratură cu ajutorul Protocoalelor
Exclusă din magistratură cu ajutorul Protocoalelor

Exclusă din magistratură cu ajutorul Protocoalelor

Fosta judecătoare Lavinia Coţofană solicită, astăzi, Înaltei Curţi revizuirea hotărârii prin care a fost exclusă din magistratură pe motive disciplinare, invocând Protocolul recent desecretizat încheiat între Instanţa supremă, Parchetul General şi SRI.

În cererea de revizuire, obţinută de EVZ, Lavinia Coţofană arată, în esenţă, că atât membrii CSM, cât şi judecătorii Instanţei supreme care au decis să-i pună capăt carierei de magistrat au făcut-o în baza unor informaţii de la SRI, în baza Protocoalelor. Reamintim că Lavinia Coţofană a fost ofiţer SRI, înainte să urmeze cursurile INM şi să devină judecător.

„Susțin că soluția (n.r. – de excludere din magistratură) a fost fundamentată de aplicarea Protocolului, pe baza unor informații secrete la care subsemnata nu am avut acces și nici măcar cunoștință de acestea, fiind încălcat în mod flagrant dreptul meu la apărare”, arată fosta judecătoare.

Lavinia Coţofană mai arată că, potrivit Protocolului„informațiile/ documentele transmise de SRI sunt proprietatea intelectuală a acestuia, iar difuzarea acestora către terți, care în mod evident pot fi părțile din proces, este condiționată de acordul expres al serviciului de informații”