Evenimentul Zilei > Actualitate > Maghiarii au dat iama în magazinele de arme. „Vindem de cinci ori mai mult”
Maghiarii au dat iama în magazinele de arme. „Vindem de cinci ori mai mult”

Maghiarii au dat iama în magazinele de arme. „Vindem de cinci ori mai mult”

De teama coronavirusului, americanii s-au înghesuit să cumpere arme, exemplul lor fiind urmat și în Ungaria.

Maghiarii au format cozi la magazinele de arme, deoarece se tem că se va instaura dezordinea socială, în contextul pandemiei de coronavirus. Însă, este vorba despre arme de calibru redus, anunță Reuters. Sursa citată mai menționează că „în ultimele săptămâni, s-a înregistrat o creștere a vânzării de arme în Ungaria”.

Astfel, cozile s-au format în fața magazinelor de specialite din Budapeste, care comercializează arme non-militare, pentru care nu este necesară obținerea unui permis. „Este o măsură de precauție. Prefer să râd mai târziu, decât să mă găsesc într-un conflict doar cu o mătură în mână”, a explicat unul dintre cumpărători.

„Vindem de cinci ori mai multe arme decât într-o lună normală de martie. Am putea vinde chiar și de 15 ori mai mult, dar nu mai avem arme cu gloanțe de cauciuc” a spus Gabor Vass, proprietarul a trei magazine.

Aproape 300.000 de persoane au permis pentru a purta arme atât în Ungaria, cât și în Cehia, țară unde Asociația producătorilor de arme a anunțat o majorare cu peste 10% a vânzărilor. Pentru armele ușoare, nu este însă nevoie de permis.