Evenimentul Zilei > Social > MAE, anunț de ultimă oră despre starea românului infectat cu coronavirus
MAE, anunț de ultimă oră despre starea românului infectat cu coronavirus

MAE, anunț de ultimă oră despre starea românului infectat cu coronavirus

MAE, anunț de ultimă oră despre starea românului infectat cu coronavirus

Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat vineri, 14 februarie, la unitatea medicală în care este internat românul care a fost depistat cu coronavirus la bordul navei de croazieră Diamond.

Potrivit datelor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, starea de sănătate a acestuia este bună, în prezent bărbatul fiind supus unor teste medicale suplimentare.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre alți cetățeni români din străinătate, mai arată MAE.

Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone, cât și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale.

Reamintim că, pe 4 februarie, vasul Diamond Princess a fost plasat în carantină într-un port din Japonia după ce la mai multe persoane aflate la bord s-a depistat „virusul ucigaș” provenit din China. Dintre cei 17 cetățeni români aflați la bord (15 membri ai echipajului și doi pasageri), unul a fost infectat cu coronavirus.

Joi, românul originar din Bascov (județul Argeș) a fost debarcat și transportat la un spital. Despre el se știe că lucra de 10 ani pentru compania care opera vasul de croazieră Diamond Princess, fiind angajat la bucătărie. Împreună cu el muncea pe vapor și soția.