Editura Evenimentul si Capital

Macron, peste Hollande, dar sub Sarkozy la încredere

Autor: | | 0 Comentarii | 520 Vizualizari

Noul președinte francez Emmanuel Macron are o cotă de încredere de 62%, în timp ce noul prim-ministru are 55%, potrivit unui sondaj Ifop.

La întrebarea: „Sunteţi mulţumit sau nemulţumit de Emmanuel Macron ca preşedinte?”, 12% au răspuns „foarte mulţumiţi” şi 50% „mai repede mulţumiţi”, în total 62% „mulţumiţi”, potrivit cercetării Ifop, care urmează să apară duminică în Journal du Dimanche, scrie AFP, preluată de Agerpres. În același timp, 20% dintre francezi s-au declarat „mai degrabă nemulţumiţi” şi 11% „foarte nemulţumiţi”, în total 31% „nemulţumiţi”, iar 7% nu s-au pronunţat. Spre comparaţie, François Hollande a avut ocotă de încredere de 61% la începutul mandatului său, în mai 2012, iar Nicolas Sarkozy de 65%, în mai 2007, în timp ce Jacques Chirac s-a bucurat de încrederea a 51% dintre cetățeni la începutul celui de al doilea mandat, în mai 2002 şi de 59% la debutul primului mandat, în mai-iunie 1995. Întrebaţi în acelaşi mod cu privire la activitatea lui Edouard Philippe în funcţia de prim-ministru, 5% s-au declarat „foarte mulţumiţi” şi 50% „mai repede mulţumiţi”, în total 55% "mulţumiţi". Invers, 18% s-au declarat „mai repede nemulţumiţi” şi 6% „foarte nemulţumiţi”, 24% „nemulţumiţi”, iar 21% nu s-au pronunţat. În comparaţie, Bernard Cazeneuve a obţinut 51% „mulţumit” la începutul mandatului său (în decembrie 2016), Manuel Valls - 58% (în aprilie 2014), Jean-Marc Ayrault - 65% (în mai 2012) şi François Fillon, 62% (în mai 2007). Sondajul a fost realizat prin interviu telefonic la 19 şi 20 mai, pe un eşantion reprezentativ de 973 de persoane din populaţia Franţei în vârstă de cel puţin 18 ani, prin metoda cotelor.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Macron. Război TOTAL între președinte și mass-media

Merkel l-a lăsat pe Macron să-i pupe CONDURUL, dar l-a lăsat și cu BUZELE UMFLATE

Guvernul lui Macron: DA vălului ISLAMIC în şcoli, NU slujbelor la TV

Anturajul soților Macron dezvăluie lucruri incredibile. Amănunte fabuloase din culisele instalării cuplului la Palatul Elysee - GALERIE FOTO

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate