Evenimentul ZileiEVZ SpecialMăcel! Trei jurnaliști de investigații, uciși cu sânge rece

Măcel! Trei jurnaliști de investigații, uciși cu sânge rece

Măcel! Trei jurnaliști de investigații, uciși cu sânge rece
Tragedie! Trei jurnaliști de investigație au fost uciși într-un atentat. Burkina Faso a fost terenul unui atac terorist din partea islamiștilor. Trei jurnaliști au fost asasinați în urma incidentului.

Incident tragic în Burkina Faso. Trei jurnaliști au fost omorăți în urma unui atac terorist. Doi dintre ei erau cetățeni spanioli, iar cel de-al treilea era irlandez.

Cei trei jurnaliști și-au pierdut viața după ce o grupare islamistă a organizat un atac terorist în Burkina Faso. Anunțul a fost făcut de serviciul de securitate local.

„Este regretabil, dar cei trei occidentali au fost executaţi de terorişti. Persoanele din imaginile difuzate de grupuri armate au fost identificate ca fiind cei trei occidentali dispăruţi de ieri”, a declarat marţi un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso.

Premierul spaniol Pedro Sanches a confirmat decesul celor trei jurnaliști aflați la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

„Cea mai proastă veste ne-a fost confirmată. Avem toată afecţiunea pentru rudele şi apropiaţii lui David B. şi Roberto F., asasinaţi în Burkina Faso”, a transmis marţi Pedro Sanchez, prin Twitter.

Atac terorist sângeros în Burkina Faso

Cei trei jurnalişti europeni, doi spanioli şi un irlandez, împreună cu un militar local erau dispăruţi după o ambuscadă care a vizat luni, în estul statului Burkina Faso, membri ai unei patrule antibraconaj însoţiţi de jurnalişti occidentali. Nu există informaţii despre starea militarului din Burkina Faso dat dispărut. Alte trei persoane au fost rănite în atacul produs în zona Fada N’Gourma-Pama, în estul Burkinei Faso.

Atacul terorist nu a fost revendicat, dar în Burkina Faso sunt active numeroase grupuri islamiste afiliate reţelelor teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic şi Stat Islamic.

 

 


Accesează: