Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului
Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului

Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului

Gardienii Revoluției Islamice din Iran fac planuri să atace o bază militară americană folosind o ambarcațiune încărcată cu exploziv.

Atac terorist în inima Americii! Potrivit Associated Press, în discuțiile purtate de Gardienii Revoluției Islamice este vorba de Baza Fort McNair Army. Aceasta este situată în capitala SUA, la numai 10 minute de mers cu mașina de Casa Albă.
Agenția Națională de Securitate a SUA a interceptat aceste mesaje în ianuarie.

Experții americani susțin că ar fi vorba despre utilizarea unei ambarcațiuni încărcate cu exploziv.


Un val populist amenință UE. “Revolte” eurosceptice apar peste tot!


Cu alte cuvinte, atacul terorist ar fi similar cu cel care a lovit USS Cole în Yemes.

Atac terorist în inima Americii!

„Informațiile au dezvăluit, de asemenea, amenințări cu asasinarea generalului Joseph M. Martin. Teroriștii intenționează să se infiltreze și să supravegheze baza, potrivit oficialilor SUA.

Sursele militare nu au fost autorizate să discute public aceste amenințări și au vorbit numai sub condiția anonimatului.
Baza ort McNair Army este una dintre cele mai vechi din țară și este reședința oficială a lui Martin ”, se arată în raport.

Nu era clar cât de avansate sub pregătirile pentru o astfel de acțiune. De asemenea, nu se știe ce funcții dețin ofițerii iranieni implicați în această acțiune sau dacă au mijloacele și forșa de a efectua un astfel de atac.
Cu toate acestea, doi oficiali ai serviciilor de informații american au dat detalii îngrijorîtoare ziariștilor de la AP.

„Au spus că până acum comandanții militari ai Teheranului sunt nemulțumiți de contraatacurile lor, în special de rezultatele atacului cu rachete balistice asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak în zilele de după uciderea [Qasem] Soleimani.


Încă un “succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra


Niciun membru al serviciului american nu a fost ucis în acel atac”.

Atac terorist în inima Americii! Iranul colaborează cu al-Qaeda?

Atacuri de acest fel au fost declanșate până acum de jihadiști suniți inspirați de Al-Qaeda sau ISIS. Î Iranul a fost acuzat că a găzduit în trecut lideri al-Qaeda.

Nu este clar, depocamdată, dacă Iranul a primit expertiză de la Al-Qaeda despre utilizarea atacurilor în stil USS Cole say dacă Gardienii Revoluției Islamice s-au inspirat din actele sunite de terorism. Iranul se folosește de obicei de milițiile pe care le finanțează în țările vecine pentru a ataca bazele SUA.

Teheranul evită să folosească iranieni în asemenea acțiuni, ca să poată pretinde că nu are nicio responsabilitate.
Iranul a jurat răzbunare pentru uciderea SUA a șefului Forței Quds IRGC, Qasem Soleimani. Iranul a etichetat Comandamentul Central al SUA drept organizație „teroristă” după ce SUA a etichetat IRGC „teroriști” în aprilie 2019.
Orice legătură cu Iranul într-un atac asupra unei baze americane ar duce probabil la un răspuns devastator al SUA. Ca urmare, Iranul ar putea să utilizeze proxy-uri sau să ofere mijloace altora forțe pentru dezlănțui un asemenea de atac, scrie Jerusalem Post.

Pericol în Marea Neagră! Submarinele rusești amenință navele românești