Evenimentul Zilei > Actualitate > Măcel la o petrecere din Dagenham, Marea Britanie. Un român a înjunghiat mai multe persoane
Măcel la o petrecere din Dagenham, Marea Britanie. Un român a înjunghiat mai multe persoane

Măcel la o petrecere din Dagenham, Marea Britanie. Un român a înjunghiat mai multe persoane

Un român care și-a înjunghiat mortal un conational, la o petrecere, într-o localitate din Marea Britanie, a fost găsit vinovat de judecători și condamnat pentru omor.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu un an, în localitatea Dagenham, Marea Britanie, la o petrecere. Bărbatul, pe numele său Vasile Firanda (foto), a înjunghiat, atunci, două persoane, o femeie și un bărbat, omorându-l pe acesta din urmă. El a urmează să fie condamnat pentru crimă.

Conform polițiștilor germani care au investigat cazul, la petrecererea respectivă Vasile Firanda, băut, s-a luat la ceartă cu un alt conational, Viorel Ștefan, în vârstă de 49 de ani. Bărbatul a fost iritat că acesta a început să vorbească în limba ucrainiană cu o altă femeie. Considerându-se jignit de cei doi, dat fiind că nu înțelegea ce discutau, Firanda a început să facă scandal și a scos un cuțit.

O altă femeie, invitată la petrecere, care a intervenit încercând să-l liniștească, a fost înjunghiată cu cuțitul în palmă. Lovitura a fost atât de puternică încât lama i-a străbătut palma.

Apoi l-a înjunghiat pe Viorel Stefan, lovindu-l cu același cuțit în spate de două ori și provocându-i răni pe care poliția le-a descris drept catastrofale. Victima a murit la scurtă vreme după sosirea ambulanței, înainte să poată fi stabilizat și transportat la spital pentru îngrijiri.

Românul a pledat vinovat

Poliția a constatat omorul și a demarat cercetările. Cu acest prilej investigatorii au stabilit că Vasile Firanda avea o alcoolemie de trei ori și jumătate peste limita legală de conducere a unui autovehicul.

„A fost un afront personal, alimentat de alcool, care s-a transformat în violență. Este puțin probabil să știm vreodată toate detaliile evenimentelor care au dus la moartea lui Viorel Ștefan. Ceea ce este clar este că rănile care l-au ucis au fost cauzate, fără îndoială, de Firanda, care acum va fi condamnat la mulți ani de închisoare”, a relatat polițistul care a investigat omorul.

Românul, acum în vârstă de 60 de ani, a fost arestat și judecat pentru acuzația de crimă și atac armat împotriva femeii. El a pledat vinovat în fața judecătorilor, iar acum își așteaptă sentința care va fi pronunțată de aceeași instanță, pe 8 ianuarie.