Crima de la Ghimpați. Cheia cazului, o întâmplare din 2016

Crima de la Ghimpați. Cheia cazului, o întâmplare din 2016

Tânăra al cărei cadavru a fost găsit incendiat într-un geamantan pe marginea drumului, în apropierea localității Ghimpați, ar fi fost martor într-un dosar de înșelăciune și ar fi fost omorâtă din răzbunare de o grupare de infractori.

Un muzician norvegian, Dag Lagerud, susține că Mihaela Sabina Mircea, tânăra al cărei cadavru a fost descoperit la Ghimpați l-ar fi ajutat, în urmă cu aproximativ patru ani, să scape de o grupare de infractori care l-au înșelat cu o sumă foarte mare de bani, în jur de 100.000 de euro. Norvegianul a povestit că infractorii ar fi jurat la momentul respectiv să se răzbune pe femeie și, n-ar fi exclus ca acesta să fie motivul pentru care a fost omorâtă și incendiată.

Dag Lagerud a povestit, pentru Antena 3, că a întâlnit-o pe tânără în 2016 și a ajutat-o să-și găsească un loc de muncă decent, într-un restaurant.

„Ceea ce pot să spun este că Sabina cerşea când am întâlnit-o, împreună cu băiatul ei. Am ajutat-o să-şi găsească o locuinţă şi un loc de muncă la un restaurant. Ulterior a renunţat la restaurant şi a început să lucreze la un club de striptease, ceea ce nu mi-a plăcut. Era o fată neliniştită şi traumatizată”, a povestit muzicianul norvegian, citat de Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, norvegianul a avut o problemă cu o grupare de escroci din zona Pantelimon care l-au înșelat cu o sumă de bani foarte mare, pretinzând că sunt oameni de afaceri. Se pare că tânăra îi cunoștea pe interlopi și l-a ajutat să Dag Lagerud în investigația pe care acesta a început-o pentru a-și recupera banii pierduți.

Un martor important în anchetă

Sabina i-ar fi adus norvegianului mai multe dovezi potrivit cărora, unul dintre cei care l-au înșelat deținea o locuință în Marea Britanie, achiziționată din banii furați.

„Sunt infractori. Au jurat răzbunare. Sabina a trimis dovezi că unul dintre membrii grupării deținea un apartament în Marea Britanie din banii furaţi de la mine. Sabina a găsit o factură în gunoiul lor și aș fi putut să mă duc după ei în UK. Ei au spălat bani și au fugit de procese din Romania”, a mai spus norvegianul.

Potrivit sursei citate mai sus, se pare că există un dosar de înșelăciume în cercetare, la Secţia 18 Poliţie, aproape de soluţionare. De altfel, polițiștii iau în considerare și această pistă pentru a rezolva această crimă.

Mihaela Sabina Mircea a fost ucisă și apoi incendiată pe un câmp, în apropiere de localitatea Ghimpați. Cadavrul ei a fost descoperit de un șofer care, atras de flăcări, a coborât din mașină să stingă incendiul.