Evenimentul Zilei > International > Măcel în SUA. Zeci de persoane au fost ucise într-un supermarket. VIDEO
Măcel în SUA. Zeci de persoane au fost ucise într-un supermarket. VIDEO

Măcel în SUA. Zeci de persoane au fost ucise într-un supermarket. VIDEO

O persoana înarmată a deschis focul într-un magazin alimentar din localitatea americană Boulder, Colorado, luni după-amiază, ucigând 10 persoane. Printre acestea se afla și un ofițer de poliție, au declarat autoritățile locale.

Tragedie în Colorado. Poliția a declarat că a arestat un suspect în urma schimbului de focuri. Această persoană a fost rănită, au spus autoritățile. Pe imaginile camerelor de supraveghere a fost văzut un bărbat încătușat, escortat din clădire de polițiști, fără cămașă și cu piciorul drept care părea acoperit de sânge.

Scene de coșmar în interiorul magazinului

Oamenii din magazinul alimentar, King Soopers, au descris scenele de coșmar trăite în interiorul magazinului.

„Am crezut că voi muri”, a spus Alex Arellano, în vârstă de 35 de ani, care lucra în departamentul de carne la King Soopers, când a auzit o serie de împușcături, apoi a văzut oameni alergând spre o ieșire lângă a lui departament.

Autoritățile l-au identificat pe ofițerul care a murit ca Eric Talley, un bărbat în vârstă de 51 de ani, care s-a alăturat departamentului în 2010. Ofițerul Talley a fost primul care a ajuns la fața locului, scrie nytimes.com.

„Mai multe persoane au fost ucise în acest incident”, a declarat Kerry Yamaguchi, comandantul poliţiei din acest oraş aflat la poalele Munţilor Stâncoşi, care a refuzat să dea numărul exact de decese până în prezent.

În tragedie a fost împușcat și un polițist

„Cu regret anunţ că printre acestea se află un poliţist din oraşul Boulder”, a spus el în timpul unui scurt briefing de presă.

În cursul după-amiezii, guvernatorul de Colorado şi primarul din Boulder au vorbit despre o „tragedie”, reacţionând pe Twitter.

„Comunitatea noastră îşi va plânge în curând pierderile”, a scris primarul Sam Weaver. Întrebat despre posibili răniţi, Kerry Yamaguchi a indicat că „singurul rănit despre care avem cunoştinţă este suspectul”.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre schimbul de focuri, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Potrivit presei locale, poliţia s-a deplasat la faţa locului după ce a primit o alertă cu privire la prezenţa unui individ înarmat în parkingul supermagazinului. La rândul său, poliţia a deschis focul atunci când a ajuns în parking.

Întrebat cum s-au desfăşurat evenimentele, comandantul Yamaguchi a răspuns doar că „poliţiştii au ajuns la faţa locului la câteva minute după apelul la numărul de urgenţă” şi au intrat „foarte repede” în supermagazinul unde se retrăsese individul înarmat.

Poliţistul a ţinut să adauge că nu poate spune mai multe despre posibilele motivaţii ale suspectului, care a fost dus la spital, şi nici despre ceea ce l-a adus la supermagazin.

Zeci de membri ai forţelor de ordine, inclusiv unităţi de intervenţie puternic înarmate, au înconjurat supermagazinul la circa o jumătate de oră după primele schimburi de focuri.