Evenimentul Zilei > Monden > Un cocktail de sezon, cea mai bună alegere pentru zile de relaxare. Cum poți prepara un Colorado cooler
Un cocktail de sezon, cea mai bună alegere pentru zile de relaxare. Cum poți prepara un Colorado cooler

Un cocktail de sezon, cea mai bună alegere pentru zile de relaxare. Cum poți prepara un Colorado cooler

Cocktailurile sunt cele mai populare băuturi în cluburi, baruri, la terase sau la restaurante și reușesc să împace toate gusturile.

Mixul de arome și combinațiile interesante dintre băuturile alcoolice, sucuri, siropuri sau condimente au făcut din mixologie o adevărată artă. Însă nu e nevoie să urmezi cursuri de specialitate pentru a-ți prepara niște cocktailuri rapide și la tine acasă.

Cele mai multe cocktailuri sau long drinks au la bază cel puțin o băutură spirtoasă, a cărei tării este domolită de sucuri. Cel mai des folosite sunt spirtoasele incolore, precum votca, ginul, tequila sau romul alb, însă și cele colorate (precum whisky-ul, brandy-ul sau romul negru) sunt folosite la prepararea a numeroase cocktailuri populare.

Rețetă pentru prepararea Colorado cooler

Ingrediente

30 ml apă minerală

20 ml suc de lămâie

20 ml sirop de zahăr

60 ml whisky

Cireșe

Modul de preparare

Zdrobiți cireștele într-un shaker, adăugați gheața și celelalte ingrediente, cu excepția apei minerale, apoi amestecați bine mixul. Turnați în pahare pline cu cuburi de gheață, completați cu apa minerală și decorați cu cireșe.