Evenimentul Zilei > Justitie > Polițist prins când încerca să șteargă rezultatul alcooltest pentru un șofer găsit băut la volan
Polițist prins când încerca să șteargă rezultatul alcooltest pentru un șofer găsit băut la volan

Polițist prins când încerca să șteargă rezultatul alcooltest pentru un șofer găsit băut la volan

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat duminică reținerea unui polițist suspectat că ar fi intervenit în vafoarea unui șofer prins băut. Agentul de poliție a fost arestat pentru trafic de influență.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat duminică reținerea unui polițist suspectat că ar fi intervenit în favoarea unui șofer prins băut. Agentul de poliție a fost arestat pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DGA, suspectul a fost reţinut sâmbătă, în urma unui denunţ formulat de o persoană la Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

„Astfel, din verificările efectuate de poliţiştii anticorupţie din cadrul DGA Neamţ, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins şi primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamţ”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, scopul intervenţiei era acela de a determina personalul medical să reţină o concentraţie alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârşită să fie calificată drept contravenţie.

Ulterior, agentul de poliţie a returnat banii persoanei care a formulat denunţul.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a poliţistului, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie luată o decizie în privinţa măsurilor preventive.