Potrivit prezentării hotelului, de pe pagina oficială, hotelul a fost lansat “în anul 2013 din dorin’a de a oferi servicii de Înalta calitate hotelieră. City Hotel Slatina se pozitionează în topul hotelurilor din judeţul Olt, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al nivelului serviciilor oferite.” Are un restaurant cu specific international are o capacitate de 150 de locuri.

 

Astfel, hotelul era controlat prin interpuşi de Darius Vâlcov. Acelaşi lucru îl discutau şi complicii fostului ministru.

Marian Alexandru Mocanu: În spate la hotelul ăla mai e cineva, mai am… surprize? 

Lucian Şuşală: [continuă pe un ton foarte scăzut] Adică?

Marian Alexandru Mocanu: Nu ştiu…

Lucian Şuşală: Ce vrei să spui? Cum adică dacă mai este cineva în spatele hotelului?

Marian Alexandru Mocanu: Nu ştiu, în [cuvânt obscen] mea!?

Lucian Şuşală: [continuă pe un ton foarte scăzut] Dacă mai e cineva în afară de Darius? Cine să fie!? Să fie cineva…

Marian Alexandru Mocanu: El e sigur?

Lucian Şuşală: Da. 

…[…]…

Lucian Şuşală: Când vii la Slatina să facem facturile?

Marian Alexandru Mocanu: S-a vorbit pe acolo, că se intervine, se… 

Lucian Şuşală: Păi, nu-ţi spusei că s-a vorbit. Nu-ți spusei că s-a vorbit, în puii mei, dar tu, asta, trebuia să te urci în maşină[cuvânt obscen]. Nici nu trebuia să mă suni! Ştiai că mă găseşti la Slatina. Dar veneai în [cuvânt obscen] mea, aveai cameră la hotel, nu e problemă…!

 

Complicii confimau că pe firma care operează hotelul, SGV, se făceau mai multe tranzacţii fictive pentrua  spăla banii din mită.

Marian Alexandru Mocanu: Bă, numai… numai, de-aici, gândeşte-te că e suma mare, Bogdane, în [cuvânt obscen] mea! Adică eu am luat nişte lucrări fictive de la Plus Confort, de la vără-miu, da? Le-am făcut fictive şi cu tine, aceleaşi lucrări. Că-s aceleaşi lucrări, în [cuvânt obscen] mea! Da? Şi tu, banii ăştia, 1 milion două sute patruzeci, cât [cuvânt obscen] mea e, că nici nu mai ştiu, i-ai băgat în hotel. Da? Hotel care e pe SGV, care SGV-ul e al meu. Dup-aia ai mai primit de la Plus Confort la fel.

Acelaşi lucru îl confima în discuţiile ambientale unul din oameniid e afaceri, că foarte mulţi bani s-au băgat în hotel.

Bogdan Petre Timofti: Toate s-au dus în hotel, pentru că… pentru că  şi din Aceti, ce mi-a dat AcetiI am băgat în hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile şi noi băgam în partea astalaltă. Ai înţeles?”