Evenimentul Zilei > Social > Lumină și speranță pe bani frumoși, în fața Clubului Colectiv. Îngerul din bronz de la Colectiv a costat 70.000 de euro
Lumină și speranță pe bani frumoși, în fața Clubului Colectiv. Îngerul din bronz de la Colectiv a costat 70.000 de euro

Lumină și speranță pe bani frumoși, în fața Clubului Colectiv. Îngerul din bronz de la Colectiv a costat 70.000 de euro

Monumentul dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului a fost dezvelit la un an de la tragicul eveniment

La un an de la tragedia din Clubul Colectiv, duminică, s-a dezvelit un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului. Acesta reprezintă un înger și a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu. „Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem… Atunci măcar un monument. Este așezat, deocamdată, provizoriu. Va fi mutat în primăvara anului viitor, când vom renova întreg parcul din Piața Bucur. Ne dorim ca într-un fel să lumineze zona asta atât de tristă. În viziunea noastră asta este – speranța, lumina. Aici au murit, de aici se înalță”, ne-a declarat Eugen Iancu (foto), tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv și totodată președintele Asociației Colectiv GTG 3010.


Monumentul este un bronz montat pe o semisferă de piatră de Dobrogea și măsoară 2,60 de metri. A costat 70.000 de euro, două treimi din sumă fiind suportată de către Primăria sectorului 4, în timp ce o treime a adunat- o Asociația Colectiv, prin colectă privată, din donații.


FOTO: Eugen IancuCrima a rămas, schimarea n-a venit

Cu multă tristețe, Eugen Iancu a adăugat: „Nouă luni. Ar fi trebuit ca Alex să aibă 23 de ani, să cânte, să fie probabil în concediu. Dar nu, nu este aşa. 64 de tineri au murit. Cam 50 de tineri sunt mutilaţi pe viaţă. Alţii vor rămâne cu semne pe corp şi cu siguranţă toţi vor trăi cu un coşmar întipărit în minte. Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat această crimă a statului român asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern. Ei şi? Vă simţiţi mai în siguranţă acum?”.Monument sfințit de Arhiepiscopia Bucureștilor

Tot duminică, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, a fost sfințit un alt monument dedicat tot memoriei celor 64 de victime ale tragicului eveniment de la Colectiv.