Evenimentul Zilei > International > DEZASTRU în lumea virtuală. Un singur bărbat, acuzat că a furat DATELE PERSONALE a MILIOANE de utilizatori
DEZASTRU în lumea virtuală. Un singur bărbat, acuzat că a furat DATELE PERSONALE a MILIOANE de utilizatori

DEZASTRU în lumea virtuală. Un singur bărbat, acuzat că a furat DATELE PERSONALE a MILIOANE de utilizatori

Discuția deja aprinsă din jurul lipsei de siguranță a cetățeanului pe rețelele de comunicare capătă amploare după ce un nou caz a ieșit la suprafață.

Un bărbat din landul estic german Turingia a fost inculpat pentru furt şi falsificare de date în legătură cu folosirea ilegală a datelor personale a 3,7 milioane de utilizatori de internet, a comunicat miercuri biroul procurorului din oraşul Muehlhausen, transmite dpa.

Suspectul, în vârstă de 32 de ani, se află în arest preventiv şi va fi judecat de un tribunal din Meiningen, la o dată ce urmează a fi stabilită, a indicat sursa citată.

Bărbatul este acuzat că a folosit un soft iranian pentru a fura date – printre care adrese de e-mail, parole, adrese de domiciliu şi date bancare – de la un număr de 227 de retaileri online între decembrie 2014 şi aprilie 2016, precizează Agerpres.

El mai este suspectat că a trimis 6,85 milioane de e-mailuri înşelătoare la respectivele adrese pentru a obţine ilegal încă 15.100 de seturi de date.

Potrivit procurorilor, bărbatul a vândut unele din date pe darknet, o parte a internetului care poate fi accesată doar cu instrumente de anonimitate şi este folosită adesea pentru activităţi ilegale.