Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban nu înțelege solicitările protestatarilor. Ce spune despre AUR
Ludovic Orban nu înțelege solicitările protestatarilor. Ce spune despre AUR

Ludovic Orban nu înțelege solicitările protestatarilor. Ce spune despre AUR

Ludovic Orban, președintele PNL și șeful Camerei Deputaților s-a referit, marți, la protestele anti-restricții care au avut loc în ultimele zile, în mai multe orașe din țară. El a lansat și un atac la membrii AUR, pe care îi consideră niște excentrici.

Liderului PNL nu îi sunt, după propriile afirmații, clare revendicările protestatarilor. El a spus că nu contestă dreptul oamenilor la a protesta, dar nu este de acord cu manifestările extreme.

„Solicitările mi se par destul de neclare, adică nu înțeleg”

„Solicitările mi se par destul de neclare, adică nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi din cauza Covid-ului, cu tot cu măsurile de protecție. Ce ar trebui, să moară mai mulți? Măsurile sunt necesare, mai ales când vedem că există aproape de limita capacitatea de tratare în spitale. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii, parcă își doresc…acum să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea orașe manifestații.

Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprimă public, de a protesta, dar aceste acțiuni trebuie să se desfasorare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violență și la lozinci și slogane care nu au nici legătură cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății. Cu atât mai puțin să se recurgă la distrugeri de bunuri publice, agresiuni.. Condamn cu tărie formele de agresiune. Evident, susțin că e dreptul cetățenilor români să-și exprime punctul de vedere. Se știe foarte clar că e folosită că pretext pandemia, se exploatează într-adevăr o stare de spirit determinată de pandemia de peste 1 an de zile cu măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor, dar le spun cetățenilor români că nu există alte soluții pentru apărarea vieții. Aceste măsuri sunt peste tot, România nu a făcut un exces de măsuri de protecție sanitară.

Sunt un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără masca la proteste. Mi-aduc aminte de destui negaționiști care contestau existența virusului, de oameni care au făcut pledoarii pentru a nu respectă măsurile, și până la urmă unii dintre ei s-au îmbolnăvit și unii din păcate și-au pierdut viață”, a precizat Ludovic Orban.

Liderul PNL remarcă „năzbâtiile” celor de la AUR

„Nu aș vrea să comentez, sunt excentrici și neobișnuiți. Ei nu înțeleg unde se află, nu înțeleg că suntem în Parlament unde trebuie să ai un anumit comportament. Filmează ședințele. Fac niște năzbâtii care sunt interesante pentru ei, îi privim cu îngăduință, vor trebui să înțeleagă că aici este forul suprem”, a conchis Ludovic Orban.

Cât despre măsurile luate în ultima perioadă, Orban este pe aceeași lungime de undă cu miniștrii Guvernului Cîțu. Programul la magazine, în opinia sa este unul bun. „Eu cred că un cetățean poate să-și facă cumpărăturile astfel încât să ajungă la timp”, a afirmat el.