Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanțul protestelor din București. La cât se ridică pagubele
Bilanțul protestelor din București. La cât se ridică pagubele

Bilanțul protestelor din București. La cât se ridică pagubele

Pagubele produse de protestatarii care au ieșit în stradă luni seară, în București, se ridică la o sumă considerabilă, potrivit unui bilanț al Poliției Locale.

Poliţia Locală a Municipiului București a făcut o estimare a pagubelor produse după protestele de luni seara. Valoarea acestor pagube se ridică la aproximativ 32.000 de euro, conform informațiilor puse la dispoziție de Poliția Locală.

Conform unei evaluări realizate de instituția din subordinea Municipalității, după protestele de luni seară, din Capitală, au fost distruse mai multe bunuri de pe domeniul public. Este vorba despre mai multe stații STB, coșuri de gunoi, bănci, dar automate de distribuire a alimentelor. Conform estimărilor, o singură staţie STB costă aproximativ 8.000 de euro.

„În urma protestelor desfăşurate în cursul serii au fost înregistrate următoarele pagube materiale: geamurile sparte la 4 staţii STB, în Parcul Unirii – 10 coşuri de gunoi, 4 bănci răsturnate şi două tonomate sparte şi golite de alimente”, se precizează în evaluarea făcută de Poliţia Locală Bucureşti.


România, marcată de proteste violente. Manifestanții s-au săturat de restricții și au cerut demisia guvernanților


Bilanțul protestelor din București

În cursul dimineței, reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei Capitalei au făcut un bilanț al protestelor anti-mască de luni seară din București.

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a anunțat că se fac cercetări pentru mai multe infracțiuni, de la ultraj, infracțiuni la regimul armelor, distrugere, violențe, furt calificat. El a precizat că în urma protestului au fost luate la audieri 188 de persoane și au fost aplicate un număr de 222 de sancțiuni. Printre cei sancționați se numără și opt dintre organizatorii protestelor.

De asemenea, a mai spus șeful Poliției Capitalei se fac cercetări pentru identificarea tuturor celor care au produs distrugeri.

Un protestatar care a devenit agresiv cu jandarmii, la Piața Universității, când i s-a cerut să se legitimeze, a fost reținut pentru 24 de ore. El este acuzat de ultraj, conform procurorilor.

Un număr de 12 jandarmi au fost răniți

Un număr de 12 jandarmi au fost răniți în incidentele violente din București. Trei dintre aceștia au fost duși la secția de primiri urgențe a Spitalului Floreasca.

„Am avut un protest aseară în București, iar la un moment dat acest și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de protestatari care au pornit de la Piața Victoriei, spre Romană, Universitate și Piața Unirii s-au așezat pe carosabil. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de deplasare. În acel moment, colegii mei au încercat intervenit și au încercat să-I legitimeze. Aceștia au devenit violenți, iar o parte dintre protestatari au devenit agresivi. Aceștia au adresat injurii jandarmilor și au aruncat cu diverse obiecte”, a relatat șeful Jandarmeriei, Ionel-Cătălin Stegăroiu.

Citește și: 

188 de protestatari ridicați de poliție, amenzi de sute de mii de lei. Bilanțul protestelor de luni seara

Protestatarul agresiv de la Universitate, reținut pentru 24 de ore. Ce acuzații îi aduc procurorii