Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste violente în București. CTP, despre cei care au ieșit în stradă: „Au fost mânați, ca o turmă”
Proteste violente în București. CTP, despre cei care au ieșit în stradă: „Au fost mânați, ca o turmă”

Proteste violente în București. CTP, despre cei care au ieșit în stradă: „Au fost mânați, ca o turmă”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat protestele care au avut loc luni seara, în mai multe orașe ale țării. Gazetarul a folosit cuvinte extrem de dure la adresa celor care au ieșit în stradă.

Protestatarii anti-restricții, care au ieșit în stradă luni seară, la îndemnul AUR, partidul lui George Simion. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat protestele care au avut loc, luni seara, în mai multe orașe din țară. Cei care au ieșit la proteste, susține gazetarul, au fost scoși de AUR, partid al cărui scop este de a-și crește numărul de votanți.

CTP a recunoscut că sunt nemulțumiri justificate în rândul populației. El a subliniat că acestea nu se rezolvă în stradă.

„Sunt nemulțumiri și nedumeriri justificate ale cetățenilor, dar ele nu se rezolvă în felul acesta decerebrat. De fapt, nu încearcă să rezolve nimic. De fapt, acești oameni au ieșit în stradă pentru că au fost mânați acolo, ca o turmă, de partidul AUR din Parlament și singurul obiectiv a fost creșterea popularității, creșterea numărului de votanți pentru acest partid”, a declarat jurnalistul, într-o intervenție la Digi 24.

CTP susține că cei care au ieșit în stradă nu au o motivație reală și nici nu sunt adepții unei ideologii anume.

„Acești indivizi nu sunt protestatari. Acesta nu este un protest, să scoți bordurile și să le arunci în jandarmi sau să urli în curtea spitalului «Asasinilor!». La adresa cui? A medicilor, a asistentelor, a bolnavilor din spital? Că nu se înțelege despre cine este vorba – și nici nu sunt preocupați să se înțeleagă ceva din ce urlă.

Ei trebuie tratați aidoma unui fenomen natural. Sunt niște persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre, alunecări de teren, unei furtuni mai puternice care poate să rupă copaci și să îi trântească peste mașini. Au procedat bine forțele de ordine că nu au intervenit în forță, nu au făcut decât să se apere atunci când acești indivizi au atacat”, a afirmat CTP, într-o intervenție la Digi 24.

CTP a renunțat la AstraZeneca

Proteste violente în București

Jurnalistul a subliniat că în acest moment sunt foarte mulți oameni care suferă din cauza pandemiei, dar aceștia nu au fost printre cei din stradă. El a comparat protestele din aceste zile cu cele din 2017, când numărul celor care ieșeau în stradă depășea ordinul sutelor de mii.

„În țară sunt acum mulți oameni care suferă din pricina pandemiei, fie din punct de vedere medical – sunt ei bolnavi, au rude, au apropiați care sunt bolnavi sau care au murit – fie și-au pierdut slujba și trăiesc în niște dificultăți financiare umilitoare. Dar în stradă, aseară, în țară nu s-au aflat acești oameni. S-au aflat inși lipsiți de orice urmă de rațiune, inși fără slogan, fără ideologie, fără motivație sau soluție pentru ieșirea lor în stradă.

Nu am văzut pancarte semnficative, așa cum, de pildă, în 2017 ieșeau sute de mii de oameni în stradă, nu câteva mii. Atunci rețineam cu toții lozincile, pancartele foarte inventive și foarte țintite pe ceea ce protestau oamenii, pentru că acelea erau într-adevăr proteste îndreptate împotriva unui abuz strigător la cer al autorităților”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP, despre cei care au ieșit în stradă

Gazetarul a observat că cei mai mulți dintre protestatarii care au ieșit în stradă luni seară au fost tineri și foarte tineri, născuți după 1989.

„Acești oameni nu sunt în stare să transmită de ce ies în stradă. Și, dacă ne uităm cu atenție, vedem un lucru dureros. Marea, covârșitoarea majoritate a celor ieșiți în stradă sunt tineri și foarte tineri. Sunt oameni născuți după 1989. Cei care strigă acum «Libertate!» habar nu au ce e aceea o dictatură, ce e aceea libertate, nu știu ce e suferința, ce e moartea. Nu sunt cei care suferă cu adevărat acum din pricina perioadei foarte grele prin care trecem.

Acești tineri sunt produsul părinților și al școlii din ultimii 30 de ani din România. Ăsta e rezultatul. Asta au primit – s-au nu au primit –, este educația pe care nu au primit-o. Nu sunt capabili să gândească, să vorbească, nu știu decât să urle, să scoată răgete și să arunce cu PET-uri și pietre.

Nu reprezintă revolta unor oameni atinși atât de pandemie, cât și de măsurile categoric criticabile ale Guvernului, de multe ori confuze, tardive, care se bat cap în cap, ilogice”, a mai precizat gazetarul.