Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban jubilează. „PNL a câștigat alegerile. Asta a fost voința alegătorilor”
Ludovic Orban jubilează. „PNL a câștigat alegerile. Asta a fost voința alegătorilor”

Ludovic Orban jubilează. „PNL a câștigat alegerile. Asta a fost voința alegătorilor”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, la B1 TV, că PNL este marele câștigător al alegerilor locale, care au avut loc, dunimică, 27 septembrie 2020.

Totodată, Ludovic Orban a recunoscut că PSD a obținut cu 200 de primării mai mult decât PNL, la nivel național.

Chiar și așa, premierul a subliniat că Alianța USR-PLUS nu a obținut rezultatul pe care-l aștepta, având în țară numai 45 de primari.

Ludovic Orban: „asta a fost voința alegătorilor”

„Pe mine mă interesează datele. PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe locul 2 a fost PSD cu 30%, asta la votul politic (…) și pe locul 3 USR cu 13%. Acesta e rezultatul. AM văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timişoara și de la Braşov ale USR-PLUS.  Foarte bine, asta a fost voința alegătorilor, deşi ambii primari pe care i-am avut noi au niște rezultate deosebite. (…)

USR este abia pe locul 4 la nivel naţional, cu 45 de primari. PNL are 1250. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar mai ales în comune mai mici, în oraşe mici e foarte greu să baţi un primar PSD”, a declarat Orban.

Ionel Dancă, bucurie imensă după alegeri.  „Victorie politică senzaţională”

Euforia rezultatelor de la alegerile locale a împătășit-o și alți liberali, care se laudă cu scorul obținut.

Și Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului Orban, a anunţat marţi, pe Facebook, o „victorie politică senzaţională” a liberalilor în judeţul Teleorman.

În acest an PNL a obținut un număr semnificativ de consilieri județeni.

„Victorie politică senzațională și la Teleorman (…) Partidul Național Liberal a câștigat majoritatea în Consiliu Județean cu 44% din voturi și a învins PSD la 5 procente diferență. Vot politic de 44% pentru PNL în Teleorman! Cine ar fi crezut că este posibil așa ceva?

Cine ar fi crezut cu un an în urmă că PNL poate câștiga în județul condus autoritar de Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan?! Cu Liviu Dragnea la pușcărie, cetățenii din județul Teleorman au votat liber și au ales Partidul Național Liberal pentru a da o șansă reală la o dezvoltare liberală județului lor (…) Felicitări, PNL Teleorman, Cristi Barbu și Eugen Pirvulescu!”,  scris Dancă pe Facebook.

Totuși, trebuie remarcat faptul că şefia Consiliului Judeţean Teleorman a fost câştigată de PSD, prin Adrian Gâdea. Acesta a obţinut aproximativ 43% din voturile exprimate şi l-a învins pe reprezentantul PNL, Eugen Pîrvulescu, care a obţinut aproape 41%.

Chiar și la nivelul primăriilor, PSD stă mult mai bine decât liberalii.

Astfel, PSD a câştigat toate oraşele din judeţ, impunându-şi candidaţii la Turnu Măgurele (prin Dănuț Cuclea), la Roșiorii de Vede (prin Valerică Cîrciumaru), la Alexandria (prin Victor Drăgușin), la Zimnicea (prin Petrică Pîrvu) și la Videle (pin Nicu Bădănoiu).

Ceea ce este foarte important de subliniat este că toţi cei nominalizaţi sunt primari PSD în funcţie care şi-au reconfirmat mandatele la votul de duminică, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: