Ludovic Orban nu ia în calcul votul din împotriva lui Cîțu. Premierul va asigura în continuare tot sprijinul pentru minsitrul de Finanțe și-i acuză pe social-democrați de strategii politicianiste ieftine.

„Ultimul care poate să exprime o opinie pe tema finanțelor este PSD-ul, care și-a bătut joc de finanțele publice și a făcut praf bugetul. Asta este o mișcare politicianistă ieftină. În mod normal, domnul Teodorovici, care este inițiatorul acestei moțiuni, ar trebui să dea seamă prin altă parte pentru dezastrul bugetar pe care l-a lăsat”, a declarat premierul luni seară.

Mai mult, Ludovic Orban a lansat o nouă serie de atacuri la adresa pesediștilor, despre care premierul spune că au lăsat dezastru în urmă.

„Și aici am să vă repet. Dezastrul bugetar… Să nu prevezi bani pentru plata integrală a pensiilor. Asta a făcut PSD-ul, care s-au bătut cu cărămida în piept că ei au grijă de pensionari. Au mințit cu nerușinare că PNL taie pensiile, că președintele Iohannis taie pensiile. Ei nu au prevăzut în buget banii necesari pentru plata integrală a pensiilor. Să nu bani așa cum a făcut PSD pentru ajutorul de încălzire, pentru decontarea concediilor medicale (…) Voturile lor sunt voturi care nu fac altceva decât să-i ridice un soclu domnului ministru al Finanțelor, iar în ceea ce mă privește pe mine, sunt foarte mulțumit de colaborarea cu ministrul Finanțelor și în niciun caz nu am de gând să iau o decizie cu privire la domnul ministru”, a declarat Orban