Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, apel la respectarea măsurilor de protecție: Virusul nu iartă pe nimeni
Ludovic Orban, apel la respectarea măsurilor de protecție: Virusul nu iartă pe nimeni

Ludovic Orban, apel la respectarea măsurilor de protecție: Virusul nu iartă pe nimeni

„Vreau să transmit un mesaj. Doar Guverul, doar autoritățile, singure, nu pot să asigure revenirea la normalitate”, a spus premierul Orban, într-o conferință de presă susținută, miercuri, la Palatul Victoria.

UPDATE: Ludovic Orban: „Astăzi am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână

Cauza principala e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, distanțarea fizică, spălatul mâinilor.

Suntem într-un moment de cumpănă.

Guvernul este la datorie, alături de celelalte autorități. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a proteja sănătatea românilor.

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul înțelege situația și va adopta legea care ne va da posibilitatea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți.

Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil al liderilor politici, al reprezentanțilro acestora în instituții. Avem nevoie de implicare responsabilă a tuturor companiilor, pentru că ele sunt responsabile de respectarea regulilor.

Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi în bătălia contra unei epidemii fără precedent. Au fost campanii de dezinformare în această perioadă.

Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nici o măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații.

Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.

Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi.

Dacă nu vă pasă de sănătatea dvs, vă rog să vă pese de părinții dvs, de copiii dvs, de prieteni, frați, colegi”.


Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este o zi tristă, din cauza numărului „record” de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi. Dacă situația se înrăutățește, putem să revenim la măsuri mai restrictive”, a precizat președintele României, după ce a vizitat Institutul Cantacuzino.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: