Premierul Ludovic Orban a afirmat că poate garanta că pensiile vor fi asigurate la timp, în conformitate cu graficul de plată, şi a adăugat că se încearcă, în cazul pensiilor virate pe card, să fie achitate mai repede de 14-15 ale lunii.

Ludovic Orban: „În privinţa plăţii pensiilor, au existat mai multe discuţii, încă nu am luat o decizie. Au fost propuneri să se plătească anticipat, pe 2 luni, au fost diferite propuneri. Ce pot să garantez este că vom asigura plăţile la timp în conformitate cu graficul de plată. În ceea ce priveşte pensiile plătite prin intermediul băncilor şi nu prin intermediul poştei, vom încerca să le pătim mai repede. Va trebui să avem discuţii cu băncile, unde se face plata prin virament bancar”, a spus premierul într-o conferinţă de presă online, după ce a fost întrebat dacă plata pensiilor s-ar putea face mai devreme de calendarul stabilit.

De asemenea şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că are în vedere plata în avans a pensiilor, pentru ca oamenii să-şi poată acoperi cheltuielile în perioada stării de urgenţă decretate de preşedintele ţării, în contextul epidemiei de coronavirus, notează Agerpres.