Evenimentul Zilei > Monden > Ludmila Putina, fosta soție a lui Vladimir Putin, căsătorită cu un bărbat mai tânăr cu 20 de ani. Aceasta a scăpat de sancțiunile Vestului
Ludmila Putina, fosta soție a lui Vladimir Putin, căsătorită cu un bărbat mai tânăr cu 20 de ani. Aceasta a scăpat de sancțiunile Vestului

Ludmila Putina, fosta soție a lui Vladimir Putin, căsătorită cu un bărbat mai tânăr cu 20 de ani. Aceasta a scăpat de sancțiunile Vestului

Ludmila Putina, fosta soție a președintelui Vladimir Putin, s-a căsătorit în 2015 cu Arthur Ocheretny, cu 20 de ani mai tânăr. Pentru că își ține viața personală departe de ochii presei, există puține fotografii cu Ludmila și actualul soț, una dintre ele fiind publicate recent de presa internațională.

În fotografia publicată de ziarul Bild, Ludmila și Arthur sunt ipostaziați ținându-se de mână. Pe lângă fotografie, ziarul german adaugă și un text ce cuprinde relatările activistei Maria Pevcikh din Rusia, una dintre persoanele care au colaborat cu disidentului Alexei Navalnîi.

Fosta soție a lui Putin, căsătorită cu un bărbat mai tânăr cu 20 de ani

Maria Pevcikh a declarat că Ludmila și actualul ei soț dețin două proprietăți în Marbella (Spania), estimate la 2,2 milioane de euro, un apartament în Davos (Elveția), de 3,7 milioane de euro, dar și o vilă luxoasă în Anglet, pe coasta atlantică franceză, care dispune și de un parc de 5000 de mp, estimat a avea o valoare de 5,3 milioane de euro.

Sursa: Wowbiz.ro

Vrând să nu ajungă victima sancțiunilor Occidentului impuse apropiaților lui Vladimir Putin, Ludmila și-a trecut proprietățile pe numele lui Arthur Ocheretny. De altfel, începând din luna mai 2022, doar Marea Britanie a decis să o sancționeze pe fosta soție președintelui rus, dar și pe cele două fiice ale sale, din cauza războiului din Ucraina, conform Mediafax.

Fiicele lui Vladimir Putin sunt vizate de sancțiunile Marii Britanii

Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, copiii lui Putin din căsătoria cu Ludmila Putina, fac obiectul unei interdicții de călătorie și al înghețului de active, la fel ca fiica lui Lavrov, Ekaterina Vinokurova. Fiica vitregă a lui Lavrov, Polina Kovaleva, a fost anterior sancționată de Regatul Unit. Ea deține un apartament de lux de 4 milioane de lire sterline în Londra.

Se știu puține lucruri despre fiicele lui Putin, inclusiv dacă dețin sau nu active în Regatul Unit. Noile sancțiuni vin în momentul în care Guvernul Regatului Unit a declarat că măsurile luate de acesta și de partenerii internaționali au dus la înghețarea activelor de 275 de miliarde de lire sterline.

Secretarul de externe Liz Truss a declarat: „Prin G7, lucrăm cu parteneri pentru a pune capăt utilizării energiei ruse și pentru a afecta și mai mult capacitatea lui Putin de a finanța invazia sa ilegală și nejustificată a Ucrainei. „Împreună, întărim clichetul mașinii de război a Rusiei, tăind sursele de numerar ale lui Putin”, a spus oficialul britanic în aprilie 2022.