Evenimentul Zilei > Economie > LUCRĂRI OPRITE pe un tronson de autostradă. Firmele subcontractate sunt NEPLĂTITE din 15 iulie
LUCRĂRI OPRITE pe un tronson de autostradă. Firmele subcontractate sunt NEPLĂTITE din 15 iulie

LUCRĂRI OPRITE pe un tronson de autostradă. Firmele subcontractate sunt NEPLĂTITE din 15 iulie

În timp ce șeful CNAIR, Cătălin Homor, se laudă că a pus pe șantierele de lucru din țară camere de supraveghere pentru a urmări evoluția lucrărilor, în așa fel încât constructorii să respecte termenii contractuali de finalizare a acestora, pe Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda nu se lucrează deloc de câteva zile, nota, vineri, publicaţia Alba24.

Mai multe firme sub-subcontractoare au oprit, din nou, lucrul, din cauză că nu și-au mai primit banii din 15 iulie. Reamintim faptul că, potrivit contractului inițial, tronsonul respectiv trebuia să fie gata în data de 2 octombrie, dar din cauza deselor întreruperi după neplata sub-subcontractorilor sau alte întârzieri, nimeni nu poate preciza o dată exactă de finalizare.

Lucrările de pe Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, de la km 31 până la km 41, în zona Ciumbrud, sunt din nou blocate de subcontractori pentru neplata facturilor scadente, potrivit unor surse din zonă. Ultimii bani primiți au fost pentru perioada 1 – 15 iulie, iar, de atunci, firmele subcontractoare care lucrează cu muncitori și utilaje proprii nu au mai fost plătite.  

Citţi continuarea articolului aici

Cu o lungime planificată de 70 km, A10 este autostrada care va face legătura dintre Autostrada A1 şi Autostrada A3, pe traseul Sebeş – Turda. În luna iulie 2013, a fost anunţată organizarea unei licitaţii pentru porţiunea Sebeş-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anunţate în decembrie 2013. 

Lucrările ar urma să fie finalizate din fonduri europene (85%) şi de la bugetul de stat (diferenţa).  Tronsonul Sebeş-Turda este împărţit în patru loturi: 
– Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada în Sebeş până la Pârâul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fără TVA;
 – Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fără TVA;
– Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud pânî la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fără TVA;
– Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fără TVA. (sursa: www.130km.ro)