Evenimentul Zilei > Sport > Începe prigoana suporterilor? LPF anunță măsuri dure la redeschiderea stadioanelor
Începe prigoana suporterilor? LPF anunță măsuri dure la redeschiderea stadioanelor

Începe prigoana suporterilor? LPF anunță măsuri dure la redeschiderea stadioanelor

LPF a publicat un set de condiţii dure legate de revenirea suporterilor pe stadioane. Se vor emite exclusiv bilete personalizate pentru identificarea suporterilor. La accesul pe stadion se va măsura temperatura.

 LPF anunță măsuri dure la redeschiderea stadioanelor!  Liga Profesionistă de Fotbal a publicat pe site-ul oficial un set de condiţii ce trebuie îndeplinite de către cluburi şi autorităţi. De acestea depinde revenirea suporterilor pe stadioane, la meciurile de Liga I. Printre aceste măsuri se află şi tipărirea de bilete personalizate, astfel încât suporterii să poată fi identificaţi.

Conform sursei citate, documentul a fost elaborat în urma poziţiei publice exprimate luni de către Ministerul Tineretului și Sportului. Este vorba de „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competiţiile sportive”.

Organizatorii vor comercializa exclusiv bilete personalizate pentru identificare

Condiţiile stabilite de Ligă prevăd ca organizatorul meciului, care este direct şi singur responsabil pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor, să comercializeze doar bilete personalizate. Informaţiile biletelor vor fi furnizate autorităţilor sanitare dacă sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice.

De asemenea, clubul gazdă trebuie să asigure distanţarea socială prevăzută de lege, să identifice şi să marcheze corespunzător locurile necomercializate. Măsurile includ și asigurarea accesului spectatorilor cu precauţia necesară. De asemenea, se va evita intersectarea sau apropierea de zonele destinate jucătorilor. Se vor respecta locurile stabilite şi evitarea migrării între locuri/sectoare.

Suporterii testați pozitiv nu au voie pe stadion

Tot în sarcina organizatorului de meci intră şi măsurarea temperaturii la toţi spectatorii ce vor intra în stadion. Se va asigura o distanţă de 1,5 m între scaune, se vor monta în incintă suficiente dispozitive non-contact pentru igienizarea mâinilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a elaborat prezentul document în conformitate cu recomandările UEFA, precizează LPF. Conform condiţiilor prezentate de for, spectatorii care prezintă simptome nu trebuie să se prezinte la stadion. Ei sunt obligaţi să anunţe autorităţile locale competente. De asemenea, suporterii nu trebuie să vină la stadion dacă în ultimele 14 zile au fost testaţi pozitiv sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv pentru COVID-19.

Liga Profesionistă de Fotbal mai precizează că programul şi organizarea meciurilor nu vor fi periclitate de decizia privind accesul spectatorilor pe stadioane.