Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură totală pentru Traian Băsescu! Ce decizie a luat fostul preşedinte. „Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”
Lovitură totală pentru Traian Băsescu! Ce decizie a luat fostul preşedinte. „Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”

Lovitură totală pentru Traian Băsescu! Ce decizie a luat fostul preşedinte. „Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”

Traian Băsescu nu a rămas indiferent după ce Parchetul General a demarat o anchetă în rem pentru fals în declarații. Fostul lider al României a mărturisit că este pregătit să meargă la audieri și că nu se va folosi de imunitatea parlamentară. Acesta a transmis un mesaj ferm.

După ce Parchetul General a demarat o anchetă în rem pentru fals în declarații, Traian Băsescu a luat atitudine și a transmis clar că nu se va folosi de imunitatea parlamentară. Fostul președinte al României a precizat luni, 4 aprilie, că va merge la audieri și că nu se va ascunde.

„Nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat, mă voi duce”, a declarat Traian Băsescu.

Problemele se țin scai de Traian Băsescu

Aceasta nu este singura situație neplăcută cu care se confruntă fostul președinte al României. Gardul vilei de protocol în care locuiește familia Băsescu a fost vandalizat de Marian Căpățână, un condamnat de drept comun. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva. Bărbatul a început să urle că vrea banii înapoi și a scris pe gard: ”Petrov, achită-ți datoriile”.

Sursa foto: Traian Băsescu / Facebook

Traian Băsescu nu mai beneficiază de paza Jandarmeriei Române și a SPP. Sâmbătă, Marian Căpățână a revenit și a scris cu spray roșu pe gardul vilei de protocol un mesaj dur pentru fostul lider. Nu a fost ajutat de nimeni.

„Petrov, nu mai jignii. Fii bărbat”, a scris Căpățână, după care a plecat liniștit. Acesta a mai spus că este pregătit pentru o dezbatere cu Traian Băsescu, față în față, în orice studo de televiziune: ”Vi se pare că eu nu sunt pregătit. Hai că plec că am treabă”.

Băsescu se află în mare pericol, mai ales de când nu mai beneficiază de pază. Pe 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat sentința definitivă în dosarul lui Traian Băsescu: judecătorii au aflat că fostul lider a fost colaborator al Securității, sub numele conspirativ ”Petrov”.

În urma deciziei ÎCCJ de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu și-a pierdut toate drepturile cuvenite foștilor lideri. Acesta nu va mai beneficia de casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148 de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis, paza şi protecţia, precum şi folosinţa gratuită a unei mașini pe măsura implicării lui în țară.