Au rămas fără alimentele aduse de acasă! Acest lucru l-au pățit  mai mulţi români care veneau din București și Cluj – Napoca, atunci când  au aterizat la Zaragoza, în Spania.  Garda Civilă le-a controlat bagajele în care se aflau alimente, fiind confiscate 50 de kilograme de produse periculoase, anunță ziarulromanesc.es .

Verificările au fost făcute în bagajele pasagerilor care au ajuns în Zaragoza cu zboruri din capitala României, București și din Cluj Napoca, potrivit unor surse din Benemérita, citate de abc.es,. Alimentele , slănină, cârnați, caltaboși ,au fost considerate periculoase deoarece nu aveau eticheta și nici nu erau ambalate, lucru care a  împiedicat aflarea unor informații importante  precum dată producției, dată expirării, originea lor, adaptarea lor la cerințele sanitare sau compoziția lor.

,,Majoritatea alimentelor, provenite de la porci, ar fi putut fi introduse în lanțul alimentar prin vânzarea lor în unități comerciale, deoarece cantitatea transportată pe pasager a fost mai mare decât ceea ce este normal în cadrul unui consum personal.”, au declarat sursele citate.

Cele 50 de kilograme de alimente confiscate au fost distruse de autoritățile spaniole.