Platforma IMGB (Întreprinderea de maşini grele Bucureşti), deţinută de coreenii de la Doosan, se închide începând de anul viitor, potrivit unei convocări a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) publicată în Monitorul Oficial.

Surse apropiate companiei au explicat că este vorba de închiderea operaţiunilor cel puţin un an începând cel mai probabil cu martie sau aprilie 2020 şi urmează să fie demarate discuţiile cu sindicatul pentru încetarea contractelor de muncă şi acordarea de plăţi compensatorii pentru cei circa aproximativ 400 de angajaţi.

Ceea ce a condus la această decizie au fost creșterea semnificativă a costurilor de producție, dar mai ales o scădere sesizabilă în numărul comenzilor.

Conform Monitorului Oficial, pe ordinea de zi a convocării AGA se află „aprobarea încetării activităţii de producţie a Societăţii în cel mai scurt timp posibil, date fiind constrângerile legate de activitatea curentă şi a celor comerciale, şi în acest scop împuterniceşte Consiliul de Administraţie să ia toate măsurile necesare în acest sens”, scrie ZF.ro.