Evenimentul ZileiJustitieLovitură pentru DNA! Interceptări anulate. Dezvăluirile unui magistrat

Lovitură pentru DNA! Interceptări anulate. Dezvăluirile unui magistrat

Lovitură pentru DNA! Interceptări anulate. Dezvăluirile unui magistrat
Lovitură dură pentru DNA! Elena Botezan, fostă șefă a DNA Cluj, a făcut dezvăluiri incendiare despre dosarul în care fostul secretar de stat în ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ioan Andreica, a fost trimis în judecată în luna mai 2018. 

Judecătoare la Curtea de Apel Cluj, Elena Botezan a anulat 5 mandate de interceptare și mai multe note de redare ale convorbirilor telefonice efectuate de SRI. În aceste condiții, procurorii anticorupție au termen de 5 zile să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare și să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei, notează Gazeta de Bistrița.

Elena Botezan
Elena Botezan

Ioan Andreica Lazăr Popescu, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu și Adrian Palade a fost acuzat de procurorii DNA, în martie 2012, de trafic de influență dare de mită, spălare de bani, complicitate la trafic de influență, fals intelectual, luare de mită. De asemenea, în același dosar a fost anchetat și Liviu Rusu, fost președinte al CJ Bistrița-Năsăud, însă în 2018 a fost scos de sub urmărire penală.

„ (…) având în vedere Decizia CCR nr. 22/2018 dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mandate de siguranţă naţională, a ordonanţelor de delegare şi a suporţilor care conţin interceptările realizate în baza celor 5 mandate de siguranţă naţională cu nr. 006046/24.11.2009 şi nr. 002960/03.06.2010 precum şi eliminarea redării conţinutului acestor convorbiri din rechizitoriul întocmit în dosar 462/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie”, este un fragment al hoărârii pronunțate joi de către judecătoarea Elena Botezan.


Accesează: