Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ pentru Camelia Bogdan! DECIZIA Curții Supreme nu lasă loc de interpretări. Informații de ultimă oră!
LOVITURĂ pentru Camelia Bogdan! DECIZIA Curții Supreme nu lasă loc de interpretări. Informații de ultimă oră!

LOVITURĂ pentru Camelia Bogdan! DECIZIA Curții Supreme nu lasă loc de interpretări. Informații de ultimă oră!

Lovitură cruntă pentru Camelia Bogdan! Curtea Supremă a respins contestaţia în anulare prin care aceasta atacă decizia de fi mutată disciplinar la Curtea de Apel Târgu Mureș. Camelia Bogdan a devenit cunoscută după ce l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare în dosarul ICA. Reamintim că judecătoarea a fost exclusă din magistratură, printr-o decizie a Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat speța în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Mai mult decât atât, toate cererile depuse astăzi de judecătoare, inclusiv cea de recuzare a membrilor instanţei, au fost refuzate, potrivit Antena3.

 

A fost EXCLUSĂ din magistratură, însă SOARTA ei va fi DECISĂ astăzi. Camelia Bogdan, din nou, în fața judecătorilor!

 

Camelia Bogdan a contestat faptul că a fost mutată disciplinar, iar Curtea Supremă a tranșat definitiv această speță. Totodată, judecătoarea a cerut revocrea judecătorilor din dosarul său, pe motiv că a citit pe un site că aceștia sunt securiști.

Camelia Bogdan se întoarce în magistratură. Judecătoarea, sancţionată mai blând

e 8 februarie 2017, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea s-ar fi aflat în incompatibilitate/ conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

Ciuvică, revoltat de decizie

Mugur Ciuvică, şeful Grupului de Investigaţii Politice, cel care a făcut plângerea care a stat la baza excluderii judecătoarei, s-a arătat revoltat de decizia Instanţei supreme şi are un mesaj pentru magistraţii care au făcut opinie separată: „Cei doi și-au bifat cumva apartenența la câmpul tactic și probabil că așteaptă să fie apreciați sau susținuți în continuare de domnul general Dumitru Dumbravă de la SRI. Cei doi și-ar fi dorit să o exonereze pe Camelia Bogdan de orice vină”.