Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru Andrei Caramitru. A înjurat și jignit, acum plătește
Lovitură pentru Andrei Caramitru. A înjurat și jignit, acum plătește

Lovitură pentru Andrei Caramitru. A înjurat și jignit, acum plătește

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, când acesta conducea USR-ul, a pierdut, în primă instanță, procesul în care a contestat sancțiunea primită de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru jigniri repetate aduse votanților PSD.

Iată și solutia pe scurt a instanței, din 08.11.2021:

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive. Respinge acţiunea în contradictoriu cu pârâtul Asztalos Csaba Ferenc pentru lipsa calităţii procesuale pasive a acestuia. Respinge, în rest, acţiunea, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 08.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Individul a fost amendat cu suma cu 3.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru un mesaj postat pe pagina de Facebook, la finele anului trecut. Hotărârea CNCD a fost luată în unanimitate în şedinţa din 24 martie, în urma auto-sesizării instituţiei scrie justnews.ro..

Andrei Caramitru a spus în noiembrie 2020 că votanții PSD sunt „eșuați”, pensionari care urăsc pe tineri și „schimbările” din jur și care doresc „să-i pedepsească pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei“. „Leneși și proști. Dar mulți. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot” a mai spus Caramitru despre votanții PSD.

Derapaje la ordinea zilei

Andrei Caramitru a mai fost amendat de CNCD pentru postările publicate pe Facebook, în care critica în termeni duri Biserica Ortodoxă Română şi religia ortodoxă, pe care o consideră „o sectă demonică”.

Acest trist personaj a avut un atac extrem de dur, în primăvară la adresa protestatarilor împotriva restricțiilor din pandemie.

„Ăștia analfabeți funcționali (sic!) tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci vai de capul lor. Stau cu mama și cu tata ca de unde bani de chirie. Mama și tata vor primi un cadou in seara asta când băiatul se va întoarce de la protest. Și peste 2 săptămâni nu vor avea unde sa se ducă sa se trateze. O sa se sufoce in case.

Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauristilor. E foarte trist ce trăim”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.