Poliția Română umilită de Bianca Drăgușanu. Cum a scăpat starleta de o amendă uriașă
- Ionel Sclavone
- 2 noiembrie 2021, 05:19
Bianca Drăgușanu a scăpat de o amendă de 5.000 de lei din cauza că polițiștii care i-au scris sancțiunea au încadrat-o la un articol greșit.
Starleta a dat în judecată Poliția Română după ce a fost amendată pentru că a participat la o petrecere în pandemie. Ea a fost sancționată cu 5.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor în vigoare, însă judecătorii i-au anulat amenda.
Incidentul s-a petrecut la începutul acestui an, când Bianca Drăgușanu a fost surprinsă la o petrecere care a avut loc la un cunoscut restaurant bucureștean. Polițiștii care au făcut verificări i-au dat o amendă de 5.000 de lei, pe care starleta a contestat-o în instanță. Și a obținut câștig de cauză.
„Petenta a arătat că prin actul contestat s-a reținut că ar fi participat la o petrecere privată în interiorul restaurantului Lido, fiind sancționată conform prevederilor art. 65 lit. l) din Legea nr. 55/2020. A susținut caracterul nelegal al măsurii dispuse, deoarece nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale contravenției, de vreme ce subiectul activ al acesteia poate fi numai organizatorul evenimentului, respectiv restaurantul sau familia care a sărbătorit evenimentul.
A mai adăugat că, în situația în care ar fi participat la acea întrunire, ar fi trebuit să fie sancționată cu amendă de la 500 la 2.500 lei, dar și că nu a avut calitatea de invitat la o petrecere privată”, se mai arată în motivarea magistraților care au pronunțat sentința, după cum relatează cancan.ro.
Polițiștii au încadrat greșit fapta
În aceste condiții, deliberând asupra situației, judecătorii au apreciat că polițiștii au încadrat greșit fapta și de aceea au dispus anularea sancțiunii.
„Pentru fapta comisă, petenta a fost sancționat[ contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei. În această privință, instanța observă că participarea la o întrunire publică sau privată este incriminată de prevederile art. 65 lit. k) din Legea nr. 55/2020 și sancționată de art. 66 lit. a) din același act normativ cu amendă de la 500 la 2.500 lei.
Instanța apreciază că încadrarea juridică greșită a faptei nu poate fi rezultatul unei erori materiale, agentul intenționând aplicarea unei amenzi într-un cuantum care depășește maximul prevăzut de art. 66 lit. a) pentru fapta prev. De art. 65 lit. k), ceea ce conduce la concluzia că încadrarea juridică dată prin actul de sancționare corespunde voinței reale a organului de constatare”, se mai arată în motivarea instanței.
Drept urmare judecătorii au admis plângerea și au dispus anularea procesului-verbal de constatare a contravenției. Iar acest lucru a dus, implicit, și la anularea amenzii de 5.000 de lei.