Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru PENSIONARI! Ce se întâmplă cu legea Pensiilor, la scurt timp de la adoptare. SURPRIZA din Opoziție
Lovitură pentru PENSIONARI! Ce se întâmplă cu legea Pensiilor, la scurt timp de la adoptare. SURPRIZA din Opoziție

Lovitură pentru PENSIONARI! Ce se întâmplă cu legea Pensiilor, la scurt timp de la adoptare. SURPRIZA din Opoziție

După ce a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, legea pensiilor ar putea fi trimisă la Curtea Constituțională. Este anunțul transmis din Opoziție.

Președintele USR Dan Barna susșine că partidul său și PNL vor sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea legii pensiilor. 

„Am discutat și cu cei de la PNL. Vom ataca împrună la CCR acest proiect de lege – legea pensiilor – care nu mai este proiect de astăzi, care, pur și simplu, vinde miște minciuni pensionarilor din România”, a precizat Dan Barna, miercuri la Parlament, potrivit Mediafax.ro.

Legea Pensiilor a fost votată decizional de către Camera Deputaților, după ce a fost admis în plen un amendament susșinut de UDMR, care fusese inițial respins de Comisia de Muncă.

Amendamentul prevede ca cei care suferă de handicap grav să se poată pensiona la realizarea unei treimi din stagiul complet de cotizare.

Proiectul a fost votat cu 193 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 14 abțineri.