Tudorel Toader a declarat că Laura Codruța Kovesi nu deține gradul egal cu cel corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

„Spuneţi ca acest fapt (numirea Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General -n.r.) este o sfidare, eu nu vă contazic, dar domnul Lazăr poate spune că e normal, că valorifică bogatele experienţe dobândite (ale Laurei Codruţa Kovesi -n.r.) în managementul parchetelor de rang înalt. Vă spun o chestiune pe care eu nu o găsesc firească. Pentru procurorii de la DNA, DIICOT sunt nişte condiţii, de vechime în profesie, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună conduită, să aină o pregătire bună şamd, la procurorii PICCJ nu era prevăzut decât criteriul vechimii în muncă, niciun alt criteriu care să completeze vechimea. Prin OUG, am introdus un aliniat nou în care spunem că pentru a fi numiţi în cadrul PÎCCJ, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o pregătire bună profesională, o conduită morală ireproşabilă şi gradul profesional egal cu cel corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel”, a declarat Toader, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că ea nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă ÎCCJ dacă are grad de tribunal.

„Parchetele sunt pe 4 trepte, de pe lângă judecătorie, tribunal , curte, înaltă curte. Şi să nu te duci în vârful ierarhiei, la Înalta Curte, sărind peste Curtea de Apel, venind de la tribunal. În concret, cazul pe care-l spuneaţ (al Laurei Codruţa Kovesi – n.r.), nu ştiu. Dacă are gradul de tribunal, nu poate să rămâna la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru simplul motiv că ar sări de la tribunal peste Curtea de Apel şi s-ar duce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte”, a mai spus Toader.

 

Te-ar putea interesa și: