Poliţia Capitalei informează că şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a fost pus la dispoziţie, având în vedere că este cercetat într-o cauză penală, în care are calitatea de inculpat.

La finalul acestei săptămâni, DNA a anunțat că Șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Gabriel Necșulescu, are calitate oficială de inculpat într-o cauză aflată în anchetă și a solicitat destituirea sa din funcție.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, facem precizarea că şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a fost pus la dispoziţie, în cadrul unei subunităţi de poliţie, având în vedere că este cercetat într-o cauză penală, în care are calitatea de inculpate”, a anunțat Direcția Generală a Poliției Municipiului București, într-un comunicat de presă.

În comunicatul transmis, se mai precizează că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la jurământul depus, de la Statutul poliţistului şi de la legile în vigoare.

Gabriel Necșulescu se afla la conducerea acestui serviciu important din structura Poliției Capitalei, care se ocupa de criminalitatea economică.

Polițist arestat pentru luare de mită

La începutul lunii mai, un alt ofițer de poliție, Marius Aurelian FLenacu, din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalităţii Economice a fost reținut pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofiţer poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie.

Banii ar fi fost ceruți, printr-un intermediar, de la un om de afaceri cercetat într-un dosar în care polițistul  a fost delegate să efectueze cercetări. În schimbul mitei, Fleancu ar fi promis că va conduce investigațiile în așa fel încât să conducă la clasarea dosarului.

Poliţistul s-ar fi angajat şi că va interveni la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că omul de afaceri care i-ar fi dat mită ofițerului de poliție peste un milion de euro, ar fi Bogdan Savin, anchetat de Parchetul General pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

Cine este afaceristul care a dat mita colosală. Ce ascunde ancheta DNA

Mister la București! Ultimul mesaj al clericului iranian care s-a sinucis

Funcționar corupt condamnat la închisoare pe viață. Judecătorii spun că au fost indulgenți