Evenimentul Zilei > Sport > Lovitură financiară grea pentru Becali după eliminare. Cât va mai rezista FCSB?
Lovitură financiară grea pentru Becali după eliminare. Cât va mai rezista FCSB?

Lovitură financiară grea pentru Becali după eliminare. Cât va mai rezista FCSB?

FCSB, clubul de fotbal patronat de Gigi Becali, ar putea intra în faliment după ce a fost eliminat din turul trei preliminar al Europa League de Slovan Liberec (0-2).

Eliminarea din competițiile europene se va reflecta negativ asupra bugetului FCSB, iar patronul Gigi Becali ia în calcul posibililitatea falimentului. În urma eșecului, echipa lui Becali a pierdut aproximativ 15 milioane de euro, bani la care ar fi avut dreptul dacă s-ar fi calificat.

În urmă cu câteva luni, Gigi Becali spunea că are de recuperat în jur de 11 milioane de euro de la echipa sa, iar dacă FCSB va rata calificarea în cupele europene, Liga I se va disputa în 16 echipe și nu va reuși să vândă jucători, atunci nu exclude falimentul.

„După ce că nici nu avem bani, suntem vai de capul nostru de săraci şi abia ne ajung banii de la televiziune pentru 14 echipe… Suntem vai de capul nostru în 14 echipe! De unde să gasim încă două echipe pentru Liga 1? De unde bani? Care alte surse de venit? Eu nu ştiam… Credeam că am 6 milioane datorie”, se plângea Gigi Becali.

El spunea la vremea respectivei că în urma discuției pe care a purtat-o cu angajații săi a constatat că datoriile sunt mult mai mari, aproape duble.

„Am vorbit cu contabila şi i-am spus «zi-mi şi mie». Am 11 milioane de euro împrumutaţi! Eu credeam că sunt 7 sau 8. Când de fapt sunt 11. Eu acum am 11 milioane de euro datorie! Dacă nu mă calific în cupele europene sau nu vând un jucător, ce fac? Intru în faliment! Ce fac? Nu? Vreau să zic eu… Păi, îl vând pe Man! Dar dacă nu-l vând? Eu vorbesc când sunt banii în buzunar…, a spunea Gigi Becali la Digi Sport.

Iar de la acel moment, lucrurile au apucat-o exact în direcia pe care nu o dorea Gigi Becali. Liga I se dispută cu 16 echipe, doi dintre jucătorii pe care intenționa să-I vândă, Dennis Man și Florinel Coman au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, iar acum, bomboana de pe colivă, FCSB a fost eliminată din Europa League.

În acest caz, nu este deloc exclus ca Gigi Becali să anunțe că FCSB nu va intra în faliment deoarece nu mai are fonduri suficiente pentru a se susține.

FCSB eliminată din Europa

FCSB a fost eliminată din Europa League de formaţia cehă Slovan Liberec, care s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, în turul al treilea preliminar al competiţiei.

Decimată din cauza celor 15 cazuri de infectare cu coronavirus din lot, FCSB s-a lovit şi de alte probleme, jucând din minutul 20 în zece oameni (Cană – eliminat) şi pierzând un jucător abia transferat după doar 8 minute (Karanovic – accidentat).

Echipa lui Becali a rezistat cu greu în prima repriză și a cedat abia în minutul 64, când  Yusuf Helal a marcat primul gol. Cel de-al doilea gol a venit în minutul 82 de la Michael Rabusic.