Evenimentul ZileiActualitateLovitură dură pentru ciclistul Lance Armstrong. Fiul său este acuzat de viol

Lovitură dură pentru ciclistul Lance Armstrong. Fiul său este acuzat de viol

Lovitură dură pentru ciclistul Lance Armstrong. Fiul său este acuzat de viol
Fiul cel mare al ciclistului Lance Armstrong este anchetat pentru acuzațiile de viol formulate de o tânără în vârstă de 19 ani.

Fiul unui mare sportiv american este acuzat de viol. Luke Armstrong, fiul ciclistului Lance Armstrong este anchetat după ce o tânără în vârstă de 19 ani a afirmat că a fost violat-o. Incidentul reclamat de tânără s-ar fi petrecut în timpul unei petreceri, în 2018, după cum relatează publicația Rețete și Vedete.  Conform revistei „People”, care citează canalul de televiziune Texas KVUE la momentul violului, presupusa victimă avea, la vremea respectivă 16 ani, în timp ce Luke Armstrong avea 18 ani.

Conform sursei citate, tânăra ar fi relatat că l-a sunat pe Luke să meargă cu ea la petrecere. Acolo, a relatat aceasta, a consumat alcool până s-a îmbătat, iar mai apoi s-a trezit pe o canapea într-o locație necunoscută. În declarația data autorităților, tânăra a mai povestit că s-a trezit cu Luke Armstrong deasupra sa. Ea a precizat că starea de atunci nu i-a permis să consimtă la actul sexual și nici chiar să se lupte cu tânărul.

Fata a depus o plângere la poliție după doi ani, în noiembrie 2020, iar conform presei, polițiștii au audiat mai multe persoane. Anchetatorii au coroborat povestea victimei cu alte mărturii, inclusiv ale mamei victimei. În timpul unui apel telefonic, înregistrat, între victimă și Luke Armstrong în decembrie 2020, fiul celebrului ciclist a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu aceasta la casa tatălui său din Austin, Texas.

Arestat și eliberat pe cauțiune

Pe 6 aprilie 2021, Luke Armstrong a fost reținut și, ulterior, eliberat pe cauțiune. Avocații săi au pledat în fața instanței pentru faptul că a fost o „relație consimțită” și au subliniat nevinovăția tânărului.

„O examinare completă a faptelor va confirma că ceea ce a fost pretins nu s-a întâmplat absolut deloc și că procedurile legale corecte și temeinice îl vor exonera pe Luke. Ce s-a întâmplat acum trei ani în liceu nu a fost nici o crimă, nici un atac sexual. Atunci a fost o relație consensuală care a continuat între doi tineri adulți, cei doi în cele din urmă s-au despărțit. Aceste acuzații nu ar fi trebuit niciodată să facă obiectul unei plângeri, cu siguranță nu după trei ani. Din fericire, însă, sistemul de justiție din Texas funcționează și va stabili inocența lui Luke”, au susținut avocații.

Luke este fiul cel mare al ciclistului

Luke este primul copil al lui Lance Armstrong și al fostei sale soții Kristin Richards. Ciclistul a divorțat de Kristin în 2003, iar acum are o relație cu Anna Hensen, mama celor doi copii ai săi, Max (născut în 2009) și Olivia (născut în 2010). Acum are 47 de ani.

În 2013, Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei sale. El a făcut aceste mărturisiri într-un interviu foarte urmărit cu vedeta televiziunii americane Oprah Winfrey.

„Am făcut ceea ce trebuia să facem pentru a câștiga cursa. Nu era legal, dar nu aș schimba nimic din ceea ce s-a întamplat, fie că pierdeam o mulțime de bani, fie titlul de erou”, a spus Armstrong.

Sursa foto: Rețete și vedete


Accesează: