Evenimentul Zilei > Social > Lovitură dură la buzunarele românilor. Scumpire explozivă înainte de Sărbători
Lovitură dură la buzunarele românilor. Scumpire explozivă înainte de Sărbători

Lovitură dură la buzunarele românilor. Scumpire explozivă înainte de Sărbători

Efectele epidemiei de pestă porcină, virusul care anul trecut a produs pagube semnificative pentru crescătorii de porci și pentru gospodari, își fac simțite prezența chiar și după un an.

Astfel, odată cu apropierea Sărbătorilor, românii vor trebui să scoată din buzunar sume tot mai mari pentru alimentul care înnobilează masa de Crăciun: carnea de porc.

Conform celor mai recente date, cu numai o lună înainte de Cărciun, prețul de piață al porcilor a fost 726,63 lei/100 kg, înregistrând o creștere de 1,27 %d comparativ cu săptămâna precedentă, și cu 43% mai mare decât anul trecut, în aceeași perioadă.

La nivel național, prețul carcaselor a fost 948,55 lei/100 kg pentru clasa S și 946,55 lei/100 kg pentru clasa E, potrivit datelor furnizate de Comisia pentru Evaluarea Carcaselor.

Prețul carcaselor plasează România pe locul patru în clasamentul european, după Bulgaria, Cipru și Slovenia, informează lantulalimentar.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.