Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ DURĂ pentru DNA! Zeci de INTERCEPTĂRI declarate nule și eliminate dintr-un DOSAR GREU! DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!
LOVITURĂ DURĂ pentru DNA! Zeci de INTERCEPTĂRI declarate nule și eliminate dintr-un DOSAR GREU! DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!

LOVITURĂ DURĂ pentru DNA! Zeci de INTERCEPTĂRI declarate nule și eliminate dintr-un DOSAR GREU! DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!

Încă o lovitură pentru DNA! De data aceasta, în dosarul fostei șefe a Parchetului Tribunalului Botoșani, procuroarea Raluca Stăncescu. Mai exact, zeci de interceptări au fost declarate nule si eliminate din dosar de judecătorul Daniel Grădinaru de la Înalta Curte. Reamintim că, în ultima perioadă, peisajul justiției din România s-a confruntat cu episoade din ce în ce mai tulburi, în spațiul public fiind mediatizate mai multe dezvăluiri despre felul în care s-au fabricat anumite denunțuri, multe avându-l ca protagonist pe porocurorul Mircea Negulescu.

Potrivit jurnaliștilor de la Lumea Justiției, Decizia Inaltei Curti este una definitiva, fiind trimisă  către DNA, parchetul anticoruptie urmând sa comunice daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a procuroarei Stăncescu si a celorlalti inculpati sau solicita restituirea cauzei.

 “Exclude din materialul probator procesele-verbale de redare a convorbirilor. Dispune eliminarea mijloacelor de proba a caror nulitate a fost constatata”, susțin în informațiile prezentate în legătură cu aceată speță jurnaliștii de la Luju.ro.

Zeci de interceptări au fost declarate nule si eliminate din dosar

Decizia a fost luata, miercuri 21 martie 2018, de judecatorul Daniel Gradinaru de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta a admis contestatia formulata de Raluca Stancescu si un alt inculpat din dosar fata de incheierea pronuntata de Curtea de Apel Targu-Mures (cauza procuroarei Stancescu a fost trimisa la CA Suceava, dar stramutata la CA Targu Mures) si a dispus excluderea din materialul probator a proceselor verbale de redare a convorbirilor constate ca fiind nule, precum si eliminarea interceptarilor.

Care au fost ACUZAȚIILE DNA

 

In octombrie 2017, procuroarea Raluca Stancescu a fost trimisa in judecata de DNA pentru santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si conflict de interese, dupa ce anterior fusese saltata de parchetul anticoruptie, retinuta si apoi arestata prteventiv.

DNA o acuza pe fosta sefa a Parchetului Tribunalului Botosani ca impreuna cu un alt inculpat, ar fi exercitat acte de constrangere psihica asupra unei persoane pentru a o determina sa cedeze dreptul de proprietate asupra a doua imobile, amenintand ca daca nu se va supune, atat respectivul cat si familia acestuia vor fi anchetati pentru evaziune fiscala si trafic de persoane.

Procuroarea Raluca Stancescu mai este acuzata ca ar fi determinat un politist sa tergiverseze cercetarile pe care acesta le efectua intr-un dosar de lovire sau alte violente, dar si sa-i puna la dispozitie, fara drept, inregistrari ale unor camere de supraveghere.

 

ÎNTREG MATERIALUL poate fi citit pe Lumea Justiției!