Facebook va schimba numele WhatsApp şi Instagram, cele mai populare aplicații, adăugând la amândouă sintagma „from Facebook”. Modificările for fi disponibile mai întâi pentru utilizatorii iOS şi Android, App Store respectiv Play Store, precum şi în splash screen.

Compania a decis să facă acest pas deoarece, se vrea  ca utilizatorilor să le fie clar că cele două produse fac parte din Facebook. Pe de altă parte, Messenger, aplicaţie deţinută tot de Facebook şi desprinsă chiar din reţeaua socială, nu poartă brandul Facebook în denumire.

Cele trei aplicaţii, Messenger, WhatsApp şi Instagram, urmează ca până finele acestui an să interacţioneze la nivelul funcţiilor comunicare, astfel încât, de exemplu, un utilizator de WhatsApp să-i poate scrie unui utilizator de Instagram.

Facebook a decis să facă această mutare într-un moment extrem de delicată pentru companie, aceasta fiind investigată în mai multe regiuni ale lumii pentru încălcarea intimităţii utilizatorilor săi.

În Statele Unite, compania americană este cercetată chiar pentru modul în care a făcut achiziţii, inclusiv pentru felul în care a cumpărat WhatsApp şi Instagram.