Cei cinci bătrâni sunt acuzați de comiterea a nu mai puțin de 19 fapte de viol și a două tentative.

Un bărbat a fost arestat în luna noiembrie 2020, apoi anchetă a scos la iveală și vinovăția altor patru, arestați în luna decembrie 2020. Ulterior, judecătorii au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arest la domiciliu, unul dintre ei întorcându-se după gratii după ce a încălcat condițiile impuse.

Conform anchetatorilor, faptele s-au petrecut pe parcursul unui an și jumătate, din vara lui 2019 și până în decembrie 2020, într-o comună de lângă Piatra Neamț, informează ziare.com.

Indivizii au profitat de naivitatea fetiței de 10 ani și de starea de sărăcie a familiei acesteia, ademenind-o cu sume modice de bani pentru a întreține cu ea relații sexuale orale.

Un cântăreț bisericesc a fost „capul răutaților”

Totul a ieșit la iveală după ce s-a aflat în comună despre comportamentul deviant al „capului răutăților” acestui dosar, Ion Ciudin, un individ contestat chiar de sătenii săi. Fetiță a detaliat trauma prin care a trecut în față celor care au consiliat-o psihologic, iar de aici lucrurile au decurs ușor pentru anchetatori care au lucrat dosarul cauzei.

Ion Ciudin are 61 de ani și în trecut a fost cântăreț bisericesc la lăcășul de cult din comună de domiciliu, slujba pe care și-a pierdut-o din cauza unei aventuri amoroase cu o femeie. Ulterior a slujit la un schit de călugări, până când a întâlnit copila, vecină cu el de casă, și a amăgit-o. Iar prin intermediul lui au profitat de ea și consătenii lui mai în vârstă, unii chiar aproape de vârstă nonagenara.

Fata de 10 ani este singurul copil al unei familii care se zbate la limita sărăciei, cu părinți alcoolici și unde scandalurile se tin lanț.

Potrivit Codului Penal, faptele că această, de care sunt învinuiți cei cinci, respectiv act sexual oral, săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apară ori de a-și exprimă voință sau profitând de această stare, se pedepsesc, în cazul în care victima este minoră, cu închisoarea de la 5 la 12 ani.