Evenimentul Zilei > Social > O nouă tragedie la Spitalul din Piatra Neamț. Un bolnav de Covid s-a sinucis
O nouă tragedie la Spitalul din Piatra Neamț. Un bolnav de Covid s-a sinucis

O nouă tragedie la Spitalul din Piatra Neamț. Un bolnav de Covid s-a sinucis

Blestem. O nouă tragedie a avut loc marți la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. În jurul orei 16.00, un pacient care era internat internat,  s-a aruncat de la etajul 3 al unității spitalicești. 

Bărbatul primise vizita fiului său și după ce acesta a ieșit din salon, a deschis fereastra și s-a aruncat. Victima avea 72 de ani și era internată cu Covid-19.

Sinucidere în spital

Imediat au fost chemate cadrele medicale de la UPU, dar resuscitarea nu a fost posibilă.

„Pacientul a fost declarat decedat și transportat la Medicina Legală. Avea 72 de ani, era internat în secția Paliative, la etajul 3, cu Covid și în stare gravă, dependent de oxigen. Tocmai fusese fiul său în vizită, așa cum prevede noul ordin de ministru care dă posibilitatea ca pacienții în stare gravă să fie vizitați de rude. Imediat ce fiul a plecat din salon, pacientul a recurs la acest gest. Am vorbit cu medicul de gardă și nimeni nu-și explică totuși de unde a găsit atâta putere pentru a se arunca de la geam. Regretăm acest incident”, a declarat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical al spitalului, informează mesagerulneamt.ro.

Poliția a demarat o anchetă, vor fi audieri și se așteaptă concluzia medicilor legiști.

Iară că dacă nu sunt arși sau nu român fără oxigen prin spitale, românii ajung să își pună capăt zilelor chiar în unitățile medicale.

Zile negre pentru sistemul medical românesc

În luna noiembrie 2020, zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit  la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Toți pacienții fuseseră internați din cauză că se infectaseră cu virusul corona.

Ultimele zile au fost unele negre pentru sistemul nostru medical.

În urma evacuării iresponsabile a pacienților în miez de noapte, la sfârșitul săptămânii trecute, trei persoane internate la Spitalul Foișor din Capitală au decedat.

Mai mult, luni seara, o altă tragedie a lovit Spitalul Victor Babeş, din București,  unde trei paciente au murit din cauza lipsei de oxigen. Drama de la Spitalul Victor Babeş a aut loc, potrivit anchetatorilor, din cauza unei disfuncționalități, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă.