Loteria, scutită să plătească FRF cinci milioane de euro

Loteria, scutită să plătească FRF cinci milioane de euro

Federaţia Română de Fotbal are dreptul doar la o cotă-parte din încasările la Pronosport, întrucât legea nu-i permite să aspire şi la profiturile obţinute de Loterie din pariurile sportive.

Aşa şi-au motivat zilele trecute magistraţii Curţii de Apel Bucureşti decizia prin care, în octombrie, „au scutit“ Loteria de plata a cinci milioane de euro către FRF, desfiinţând hotărârea Tribunalului, care acordase câştig de cauză federaţiei. Nici decizia Curţii de Apel nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

Magistraţii spun că Tribunalul a interpretat greşit legea care stabileşte unde trebuie să meargă banii Loteriei: „Profitul net anual aferent activităţii de pronosticuri sportive se varsă la Agenţia Naţională pentru Sport (inclusiv la Comitetul Olimpic Român şi la FRF), pentru finanţarea activităţii sportive“.

Prin urmare, susţine Curtea, legea nu face nicio referire la profiturile obţinute de Loterie din pariurile sportive, adică din organizarea PariLoto. Mai-marii federaţiei cereau de la Loterie cinci milioane de euro pentru perioada 2003-2005.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şefii FRF au atacat dur această decizie, acuzând Curtea de Apel că ar fi luat-o la presiunile mafiei pariurilor, care ar controla - spun ei - inclusiv persoane importante din Ministerul de Finanţe şi de Justiţie.