Evenimentul Zilei > Monden > Loredana despre melodia Fericire, care rupe topurile: „Nu este manea, nici raggaeton”
Loredana despre melodia Fericire, care rupe topurile: „Nu este manea, nici raggaeton”

Loredana despre melodia Fericire, care rupe topurile: „Nu este manea, nici raggaeton”

Loredana Groza susține că a inventat un nou stil muzical cu piesa „Fericire”, pe care o interpretează alături de mai mulți maneliști cunoscuți din România.

Noua melodie lansată de Loredana Groza împreună cu mai mulți maneliști celebri nu este manea. Cântăreața Loredana Groza a precizat la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, că este vorba despre un nou stil muzical, diferit de manele sau alte genuri.

„E un nou gen Nu este manea. Și dacă ascultați ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy-tone. Noul gen, noul trend. Noi l-am inventat. Noi vrem să facem ceva nou întotdeauna, nu o manea. Tot timpul trebuie să faci ceva nou, să mergi pe anumite șabloane din muzică, dar să vii cu o schimbare”, a spus Loredana Groza.

Cântăreața a dezvăluit că nici unul dintre maneliștii cu care a înregistrat nu au știut că vor înregistra împreună cu ea. Potrivit spuselor sale, producătorul muzical a fost Costi Ioniță care s-a ocupat să-i convingă pe maneliști să cânte această piesă. Cu excepția lui Florin Salam, însă, toți au aflat despre ce este vorba abia când au ajuns pe platoul de filmare.

„Ei n-au știut că o să fiu pe acest cântec. Doar la filmare au aflat despre ce este vorba. În afară de Florin Salam care știa dinainte, ceilalți n-au știut. A fost foarte mare veselie la filmări. Sunt niște gentlemani, niște oameni dichisiți care au venit aranjați. Așa sunt toți lăutarii, care sunt priviți de multă lume că și cum sunt veniți dintr-o subcultură”, a relatat Loredana Groza.

Controversele nu o deranjează

Cântăreața a precizat că nu este deranjată de controversele din jurul melodiei și nici de mesajele negative pe care le primește. Din punctul ei de vedere, acest lucru este normal, dat fiind că a scos pe piață ceva nou, care nu s-a mai făcut.

„În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre. E un moment istoric în muzică românească. Și pentru mine, de ce nu”, a mai spus Loredana.

Ea a precizat că încearcă să păstreze un echilibru între mesajele pozitive pe care le primește și cele negative.

„Ca să fiu sinceră nu m-a deranjat nimic. Am citit, nu demult, un comentariu al lui Woody Allen, care spunea că nu îl interesează nici mesajele pozitive, nici cele negative. Nu pot să fiu ipocrită să spun că nu mă interesează mesajele pozitive. Dar încerc să fiu echidistantă, să mă păstrez la mijloc și să nu îmi consum energie cu lucruri care, cumva, sunt firești să se întâmple. Întotdeauna când e un plus, vine și un minus” a mai spus artista.

„Viitorul este al celor care crează”

„Când e ceva care iese din tipare, care poate șoca anumite spirite puritane, sau care cred că muzică pe care o ascultă ei e superioară, nu am cum să mă supăr. Oamenii se obișnuiesc până la urmă”, a mai adăugat Loredana Groza.

Potrivit spuselor sale, orice artist trebuie să vină cu ceva nou, pentru că viitorul este al celor care pot crea, care pot veni cu ceva nou.

„Viitorul acestei lumi stă în oameni care pot crea. Care o pot face mai bună. Și nu în cei care sunt retrograzi, care încearcă să se folosească de forța inerției. Nu regret deloc că am făcut videoclipul”, a mai spus Loredana Groza.

Melodia care a rupt gura târgului

„Fericire”, melodia lansată de Loredana Groza, împreună cu zece dintre cei mai cunoscuți maneliști din România, a reușit să ajungă în topurile mondiale.

Loredana Groza a lansat piesa „Fericire” împreună cu 10 maneliști de top, între care Florin Salam, Jador, Culiță Sterp, Vali Vijelie sau Jean de la Craiova. Versurile piesei Fericire sunt scrise de Costi Ioniță.

Melodia a strâns numeorase vizualizări pe youtube, unde a fost lansată, dar a stârnit și numeroase controverse.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.