Evenimentul Zilei > Social > Londra. Relaxarea restricțiilor, condamnare sigură la moarte? Medicii fac praf decizia guvernului
Londra. Relaxarea restricțiilor, condamnare sigură la moarte? Medicii fac praf decizia guvernului

Londra. Relaxarea restricțiilor, condamnare sigură la moarte? Medicii fac praf decizia guvernului

Relaxarea restricțiilor în perioada Crăciunului ar putea avea efecte devastatoarea în lupta cu noul coronavirus, atrag atenția oamenii de știință din Marea Britanie.

Două publicații medicale britanice importante au solicitat marţi Guvernului din Marea Britanie să reanalizeze decizia de relaxare a unor restricții în perioada Crăciunului. Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că aceast demers ar pune în pericol viețile oamenilor, relatează AFP.

Guvernul de la Londra a decis să permită în perioada 23-27 decembrie persoanelor din trei familii diferite se întâlnească în spaţii interioare, ridicând temporar restricţiile care se aplică în cea mai mare parte a ţării.

Într-un editorial amplu, British Medical Journal (BMF) şi Health Service Journal (HSJ) atrag atenția asupra faptului că acest lucru ar putea pune o persiune incredibilă pe Serviciul Public de Sănătate (NHS), pe fondul creşterii din nou a numărului de infecţii şi de spitalizări în unele zone.

„Credem că guvernul este pe punctul de a face o altă greşeală majoră care va costa viaţa multor oameni”, subliniază oamenii de știință.

„În contextul în care numărul pacienţilor spitalizaţi în urma infectării cu boala COVID-19 continuă să crească şi un al treilea val este aproape inevitabil, spitalele NHS riscă să se confrunte cu o alegere dificilă: să fie copleşite sau să sisteze procedurile facultative şi non-urgente”, se precizează în material.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luni că nu are nicio intenţie să revină asupra acestei relaxări, însă mass media au relatat despre o posibilă revizuire a măsurii.

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Marea Britanie

Și de parcă situația nu ar fi fost deja destul de gravă, autorităţile au indicat, de asemenea, că au detectat o nouă variantă a noului coronavirus, care ar putea fi implicată în transmiterea galopantă observată în aceste regiuni.

Autorităţile britanice au declarat că nu deţin până în prezent nicio dovadă că această variantă se comportă în mod diferit în comparaţie cu altele aflate în circulaţie, potrivit OMS. Tulpina de virus care a fost detectată în sud-estul Angliei a fost izolată la pacienţi şi va fi studiată în laboratoare din Marea Britanie, conform OMS.

În zonele în care au fost impuse cele mai severe restricţii, hotelurile, pub-urile şi restaurantele se vor închide (cu excepţia celor care livrează la domiciliu), precum şi instituţiile culturale, cum ar fi cinematografele, teatre şi muzeele. Magazinele şi şcolile rămân deschise.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.