Evenimentul Zilei > Social > Restricții din ce în ce mai grele. Încă o lună de reguli dure
Restricții din ce în ce mai grele. Încă o lună de reguli dure

Restricții din ce în ce mai grele. Încă o lună de reguli dure

Franța înăsprește restricțiile, într-o încercare de a preveni răspândirea COVID-19. De la 15 decembrie va fi mult mai rău.

Cazurile de Coronavirus continuă să crească la nivel global, iar țările încearcă pe cât se poate să prevină răspândirea bolii. Franța se numără printre țările care impun restricții din ce în ce mai dure. Recent, premierul Franței Jean Castex a făcut un anunț la care nu multă lume se aștepta.

Premierul francez a dezvăluit să autoritățile vor prelungi restricțiile existente și le vor înăspri pentru a încerca să reducă numărul cazurilor de COVID-19.

Acesta a mai anunțat că, în ceea ce privește Sărbătorile de iarnă, vor exista câteva excepții, dar nimic extravagant.

Restricția de circulație pe timpul nopții se prelungește și după 15 decembrie, scrie România Reală.

Restricții mai dure după 15 decembrie

Ca să se asigure că Franța ia toate măsurile necesare prevenirii virusului chinezesc, Jean Castex a anunțat că restricțiile vor fi înăsprite. Așadar, francezii trebuie să intre în case de la ora 20:00 în loc de 21:00, cum a fost până acum.

Restricțiile se vor aplica și în noaptea de Anul Nou, însă se va face o derogare de la reguli în noaptea de Crăciun, fiind permise întâlniri de maximum 6 persoane.

În plus, muzeele, teatrele și cinematografele franceze vor rămâne închise cel puțin până pe 5 ianuarie.

Covid-19 în România

Și în România, autoritățile au anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 6.460 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 443.168 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 13.116 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 9 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.319. Dintre acestea, 1.299 sunt internate la ATI.