Evenimentul Zilei > Economie > Locuri de muncă cu salarii de până la 5.500 de euro. Se poate și în România, dacă știi unde să te angajezi
Locuri de muncă cu salarii de până la 5.500 de euro. Se poate și în România, dacă știi unde să te angajezi

Locuri de muncă cu salarii de până la 5.500 de euro. Se poate și în România, dacă știi unde să te angajezi

Fiecare dintre noi căutăm locuri de muncă bine plătite, raportate la munca pe care o depunem pentru angajator. De cele mai multe ori, salariile nu sunt proporționale cu orele petrecute la job, însă sunt și cazuri în care salariații sunt răsplătiți pe măsură. Cel mai bun oraș în ceea ce privește angajarea în România este Brașov, urmat îndeaproape de Capitală.

Sunt multe locuri de muncă bine plătite peste granițele țării noastre, tocmai acesta fiind principalul motiv pentru care mulți români decid să plece de acasă, pentru a lucra în străinătate. Unul dintre cele mai relevante exemple este jobul de asistent medical generalist. Conform datelor oferite pe platformele de recrutate, un asistent medical din Norvegia primește pe lună un salariu de 5.500 de euro. În plus, pe lângă aceștia, beneficiază de relocare, transport, cazare și cursuri de limbă. Practic, angajatorul este dispus să ofere beneficii pentru forța de muncă proaspătă.

Nici în România nu putem spune că salariile sunt chiar jalnice. La noi în țară, depinde extrem de mult de orașul unde lucrezi, dar și de angajator. O companie farmaceutică din București este dispusă să plătească 2.500 de euro pe lună pentru un manager medical.

Nu trebuie să lucrezi neapărat în domeniul sanitar pentru a primit un salariu de mii de euro. Cel mai bine plătit job pentru un român, conform informațiilor oferite de emisiunea „Ora de profit.ro” de la Prima Tv, este cel de șofer profesionist pentru Barcelona. Acesta poate încasa lunar suma de 2.900 de euro. Locul al doilea este ocupat de postul de business analyst, căreia o companie din Capitală îi plătește lunar un salariu de 2.500 de euro.

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă din România în această săptămână are și un loc trei, pe care se clasează un director de vânzări a unei companii de imobiliare din București. Acesta încasează lunar un salariu de 2.200 de euro.

Care sunt cele mai bune orașe din România pentru găsirea unui loc de muncă

În această săptămână, cele mai multe angajări au fost făcute în sectoarele administrativ, vânzări, financiar și tehnic, conform sursei citate mai sus.

Din punct de vedere al orașului cel mai bun pentru angajări, Brașovul a reușit să ocupe primul loc în clasament. O companie din industria petrolieră a avut parte de cele mai multe aplicări, ei oferind peste 80 de poziții active, printre care vânzări, inginerie, control calitate, HR și logistică.

Pe partea de online, cei mai mulți caută locuri de muncă în IT, financiar sau management. De partea cealaltă a baricadei, cele mai multe aplicări au fost depuse pentru postul de consilier vânzări pentru un cunoscut lanț de retail.

București, Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca sunt orașele unde au fost înregistrate cele mai multe oferte și cereri de muncă în această săptămână. Domeniile cele mai solicitate sunt vânzări, specialiști/tehnicieni sau financiar.

În top avem și locurile de la coadă, care au fost ocupate de Brăila, Galați, Botoșani, Suceava, Baia Mare și Satu Mare. Aici au fost înregistrate cele mai slabe oferte și cereri pentru locuri de muncă. Sectoarele predominante în aceste zone sunt logistică, agricultură, babysitter, turism și educație.