Autorităţile locale vor să repopuleze comuna, drept pentru care au decis să scoată la vânzare casele nimănui. Cu un preţ absolute imbatabil, un euro. Pe fiecare locuinţă în parte. Astfel transmite CNN, preluat de Antena 3.

E drept că şi alte localităţi rurale din Italia au vorbit, în alţi ani, despre case scoase la vânzare pe bani puţini, tot în scopul depopulării.

Numai că în cazl de faţă, spune viceprimarul din Sambuca, e un lucru cert. locuinţele părăsite sunt în proprietatea primăriei, deci cumpărătorii au certitudinea unei tranzacţii serioase, şi nu doar praf în ochi, ca în alte părţi, dă de înţeles oficialul.

„Spre deosebire de alte orașe care au făcut doar acest lucru pentru propagandă, primăria de aici deține toate casele puse la vânzare pentru 1 euro”, e declaraţia fără echivoc a viceprimarului.

Cei care vor să cumpere case în Sambuca au însă nişte reguli stricte de respectat. Ei sunt obligaţi ca în următorii trei ani, după achiziţie, să investească 15.000 de euro în renovarea casei cumpărate.

În plus, înainte de cumpărarea casei eşti obligat să depui o garanţie de 5.000 de euro, care îţi va fi returnată după trei ani, atunci când termini de renovat gospodăria.

 

 

Te-ar putea interesa și: